Anonim

Regium Waterfront, arhitektid Zaha Hadid

Londoni praktika Zaha Hadid Arhitektid on projekteerinud kaks hoonet Reggio Calabria linnale Itaalias.

Ühes hoones asub Vahemere ajaloo muuseum, sealhulgas näitusepinnad, restaureerimisvõimalused, arhiiv, akvaarium ja raamatukogu.

Teises asuvad muuseumi administratiivkontorid, spordisaal, käsitöökojad, kauplused ja kino, aga ka kolm eraldi auditooriumi, mida saab omavahel ühendada.

Siin on veel mõni teave Zaha Hadid Architectsilt:

-

REGIUM VEEFRONT [Reggio Calabria, Itaalia]

Projekti eesmärk on määratleda Reggio Calabria linn Vahemere kultuuripealinnana kahe iseloomuliku hoone: muuseumi ja multifunktsionaalse etenduskunstide hoone realiseerimise kaudu.

Saidi paiknemine Sitsiilia mandri-Itaaliat eraldaval kitsal mereväinas pakub võimalust luua kaks ainulaadset merest ja Sitsiilia rannikult nähtavat ehitist: Vahemere ajaloo muuseum ja multifunktsionaalne hoone.

Muuseumi vorm ammutab inspiratsiooni meritähe orgaanilistest kujunditest. Selle kuju radiaalne sümmeetria aitab koordineerida suhtlemist ja ringlust muuseumi erinevate sektsioonide ja selle muude rajatiste vahel. Vahemere ajaloo muuseumis asuvad näitusepinnad, restaureerimisvõimalused, arhiiv, akvaarium ja raamatukogu.

Multifunktsionaalne hoone koosneb kolmest eraldi elemendist, mis ümbritsevad osaliselt kaetud piazza. Hoones asuvad muuseumi halduskontorid, spordisaal, kohalikud käsitöölaborid, kauplused ja kino. Multifunktsionaalses hoones asuvad ka kolm erinevat auditooriumi, mille saab muuta üheks suureks ruumiks.

PROGRAMM: Segakasutus: Vahemere muuseum ja multifunktsionaalne blokk.

KLIENT: Comune di Reggio Calabria