Anonim

860-880 Lake Shore Drive'i renoveerimine, autorid Krueck & Sexton

Chicago kontor Krueck & Sexton on lõpetanud kahe ameerika arhitekti Mies van der Rohe poolt Chicagos asuva korteritorni restaureerimise.

Nimega 860-880 Lake Shore Drive, 26-korruselised klaas- ja terasetornid ehitati aastatel 1949–1951.

Renoveerimine hõlmas terasraami fassaadi uuesti katmist ja alumiiniumakna puhastamist, samuti liivapuhutud klaasi lisamist fuajeesse.

Samuti ehitati ümber ümbritsev plaza.

Fotode autor on William Zbaren. Siin on veel mõnda teavet Krueck & Sextonilt:

Krueck & Sexton taastab Mies Classicu

860-880 Lake Shore Drive määratles uuesti sõjajärgse põlvkonna jaoks kõrghoone

Arhitektid Krueck & Sexton lõpetasid hiljuti ühe legendaarse modernistliku Ludwig Mies van der Rohe kuulsaima tellimustasu taastamise: 860-880 Lake Shore Drive Chicago kesklinnas.

860-880, mis on ehitatud aastatel 1949 kuni 1951, koosneb kahest 26-korruselisest paljastatud terasest ja klaasist korteritornist, mis on seatud täisnurga all ebakorrapärase travertiini platsile. Ideede ja teooriate põhjal oli Mies täiustanud juba oma esimestest päevadest alates iseseisva arhitektina 1920. aastate Berliinis, ja need ehitised määratlesid sõjajärgse põlvkonna jaoks kõrghoonet.

"Need olid oma aja radikaalsemad ehitised, " ütles Ron Krueck. "Nad on kerged ja õrnad ning üllatavalt seksikad. Samuti tõestavad nad, et vastupidiselt paljude inimeste arvamusele pole klaaskarbi kujundamine nii lihtne. ”

860-880, mis on nii kohalik kui ka riiklik maamärk, asub Chicago Loopi keskne äripiirkonnast põhja pool ja Michigani järvest mõne sammu kaugusel. Paljud arhitektid ja kriitikud usuvad, et 860-880 on lähim Mies, kes oma eesmärgi saavutamiseni jõudis, sest vähem on rohkem "naha ja luude" arhitektuuri. Ameerika Arhitektide Instituudi "Chicago juhend" kohaselt "" pole ühtegi muud hoonet Mies avaldas sama aegset või tugevat mõju tema Ameerika kaasaegsetele ning nende struktuuride mõju pidi tungima suurele osale tänapäevasest arhitektuurist. "

"Neid pole palju, " ütles Mark Sexton. "Need on peamiselt lihtsalt teras ja klaas, mida kasutatakse kõige tõhusamal viisil. Seevastu tänapäeval on hoonetel sageli materjalikiht. ”

Lisaks enam kui poole sajandi pikkusele tavapärasele kulumisele olid ehitised aastate jooksul läbi elanud mitmeid taastamiskatseid. Probleemide hulka kuulusid hoonete paljastatud terasraami korrosioon, fuajeeklaaside süsteemi rike ja travertiini platsi ulatuslik pragunemine ja värvimuutus.

Oli ka esteetilisi küsimusi. Algne jäätunud klaas fuajees oli 1980. aastate alguses asendatud laminaatsüsteemiga poolläbipaistva vahekihiga, mis lõi ajalooliselt ebatäpse akvamariini varjundi. Restaureerimine hõlmas terasraami fassaadi taasvärvimist ja alumiiniumaknade puhastamist. Lisaks taastas uus fuajees liivapritsitud klaas originaali pehme, sametise kuma.

Lõpuks ehitati plaza ümber - see protsess hõlmas algsete travertiini plaatide asendamist, uue äravoolusüsteemi kavandamist ja originaalse plaza valgustusskeemi taasloomist. Krueck & Sexton alustasid tööd 2007. aasta suvel ja lõpetasid 2009. aasta detsembris. Projekti kogumaksumus oli 9 miljonit dollarit.