Anonim

Prisma autor Keiichi Matsuda

Londoni disainifestival: kogu linna andmevood visualiseeritakse Jaapani / Briti disainer Keiichi Matsuda installatsiooni lihvitud pindadele Londoni disainifestivali V&A muuseumi kuplis.

Veuve Clicquoti tellimusel võtab Prism installatsioon reaalajas teavet, sealhulgas tuule kiirust, õhusaaste taset, liikluse värskendusi, praegu kasutatavate jalgrattarent-jalgrataste arvu ja isegi peaministri residentsi energiatarbimist, ning seejärel tähistab seda graafiliste mustritega luua "Londoni reaalajas plaaster, " selgitas Matsuda reedel pressiesitluses. "Näete neid tervikuna omamoodi läätsena teisele linnale, mida te tavaliselt ei näe, kuid mis ümbritseb meid iga päev."

Ta palus programmeerijate ja interaktiivsete kunstnike võrgustikul valida oma loendist andmeallikas, seejärel ammutada V & A kollektsioonides inspiratsiooni sellele allikale reageeriva tekstuuri loomiseks.

Kuppel pole kunagi varem üldsusele avatud olnud ja külastajad sisenevad installatsiooni keraamiliste galeriide nurgas asuva diskreetse ukse kaudu, mis viib kitsasse keerdtreppi, mööda maandumist madalama kupli tagant ja üles torni .

Seejärel saavad nad Prismast mööda muuseumi kõrgeimasse punkti tõusta, et näha linna kohal 360-kraadist vaadet. "Seal on omamoodi panoraam nii füüsilisest Londonist kui ka digitaalse Londoni panoraam, " ütles Matsuda.

Prismkonstruktsioonil on alumiiniumraam, mis on kaetud jaapani paberiga, ja see pidi olema eriti kerge, kuna kogu asja toestavad kupli seinte vastu ainult terasest traksid; neisse puurimine oli välistatud.

Prisma ots ripub aatriumisse ja seda saab vaadata mitmest allpool asuvast korrusest muuseumi sissepääsu juures.

Installatsiooni sissepääs V&A kuplis on tähtajaliste piletitega, saadaval siit kuni pühapäevani, 23. septembrini. Samal ajal asub teisel pool linna Andaz Liverpool Streeti hotellis Studio Swine'i koostöös Matsudaga kujundatud kabinet Prismastruktuuri hologrammi, nii et külastajad ilma suure installatsiooni piletita (või need, kellele kitsas sinna viivad trepid) saavad ikkagi näha visualiseeritud andmevooge.

Fotode autor on Susan Smart.

Matsuda räägib Dezeeni peatoimetaja Marcus Messiga projekti kohta allpool olevas heliklipis.

kuulake Audioboo saadet "Keiichi Matsuda teemal Prism at the V&A"

Londoni disainifestival kestab 23. septembrini ja kõiki sellealaseid lugusid näete meie spetsiaalses kategoorias.