Anonim

Jakobi + MacFarlase turbulentsid FRAC keskuses

Faseeritud alumiiniumpaneelid tõusevad maapinnast, et moodustada see torukujuline paviljon FRAC keskuses Orléansis, Prantsusmaal, arhitektide Jakobi + MacFarlane'i (+ slaidiseansi) järgi.

Jakob + MacFarlane lõi turbulentside geomeetria, pressides välja ruudud, mis on loodud kogu FRACi kunstikeskuse sisehoovi olemasolevate avalike hoonete kohale. Lihvitud pinnad moodustavad klaasist paneelidega ülaosas torud ja sissepääsud asetsevad lainestuse tõstetud osade alla.

Uus paviljon kujundati vastuvõtualaks, et suunata külastajaid peahoonetes asuvate näituste poole. Torukujuline metallkonstruktsioon toetab hoone katvate paneelide sekundaarsüsteemi.

Eelmonteeritud betoonplaadid plakeerivad alumise osa siseõue pinna jätkuna. Neid asendavad kõrgemal asuvad alumiiniumpaneelid, mõned neist on perforeeritud ja süttivad öösel LED-dega.

Muude Dezeeni muuseumipikenduste hulka kuulub Zaha Hadidi täiendus Messneri mäemuuseumiga dolomiitides ja turskadele pühendatud uus akvaarium Portugali Ílhavo meremuuseumis.

Fotode autor on Nicolas Borel.

Vaadake veel paviljoni kujundust »
Vaadake veel Jakobi + MacFarlane'i arhitektuuri »
Vaadake veel arhitektuuri ja disaini Prantsusmaal »

FRAC-keskus saatis meile järgmise teabe:

Jakob + MacFarlane on esile tõstnud dünaamilise vormi, mis põhineb parameetrilisel deformatsioonil ja olemasolevate hoonete võrede väljapressimisel. Tugeva arhitektuursignaalina, mis interakteerub selle kontekstiga, kujuneb sellele vedelale hübriidstruktuurile kolm klaasist ja metallist väljundit sisehoovist, Subinantside südames.

Tekkimispõhimõtet laiendatakse vahetule ümbrusele: siseõue käsitletakse avaliku kohana, topograafilise pinnaga, mis moodustab ühenduse kõigi hoonete vahel ja mis on ette nähtud programmiga Frac Center. See pind käib käsikäes looduslike erinevustega ehitise sissepääsu suunas paiknevas tasapinnas, tugevdab turbulentside visuaalset dünaamikat ja ulatub orgaanilise laienemise liikumisel linna poole.

Peahoone ja seda ümbritseva müüri hävitamine Boulevard Rocheplatte teel on võimaldanud uue arhitektuurikompleksi linnale suuresti avada. Tänu uuele linnafassaadile on Frac keskus ühendatud Orléansi kultuurilise linnavõrguga ja sisehoov on muudetud vähemaks kui ruuduks. Uuest arhitektuurilisest kohalolekust on saanud Subistances saidi raskuspunkt, uus struktuur ja uus geomeetria. Arhitektuuripikendus jõuab võimsalt läbi oma prototüüpse mõõtme, mis kajastab Fraci keskuse ja selle kollektsiooni identiteeti.

Turbulentside klaasist ja terasest ekskrementide maja on avalik vastuvõtuala ja korraldab külastajavoolu olemasolevates peahoonetes asuvate näitusealade poole.

Töö kriitiline mõõde, mida annab edasi selle struktuuriline keerukus, on transkribeeritud kõigil projekti skaaladel. Torukujuline metallkonstruktsioon, mida tugevdab välimine kattepaneelid (kas alumiiniumpaneelid, kas tahked või perforeeritud) ja sisepaneelid (puidust), on toetatud ebaharilike ja ainulaadsete elementidega. Turbulentside alumised osad on plakeeritud monteeritavatest betoonpaneelidest, mis tagavad hoone järjepidevuse sisehooviga. Kahe arhitektuurijärjekorra ilmset lahknevust korvab turbulentside loodud mulje tekkimisest.

Turbulentside kerge, kokkupandav konstruktsioon on täielikult loodud digitaalsete tööriistade abil. Kõik asjassepuutuvad ehitustegevused töötasid ühe ja sama modelleerimistoimiku alusel. Enne alalist kohapealset kokkupanekut tehti tehastes, kus torud keevitati, proovikonstruktsioonid.

Selles projektis määratleb Jakob + MacFarlane'i välja töötatud kontseptuaalne ja kirurgiline lähenemisviis linnakangale uuesti saidi, et lisada sellesse uued tasakaalupunktid, "nihutades" arhitektuuri ja pakkudes kaasaegsele kunstile dünaamilist ja arenevat pilti.

Arhitektuurne sekkumine oma keeruka ja lihvitud geomeetriaga paistab silma alamsubstraatide sümmeetria ja rahulikkusega, mille perioodistruktuurid ja materjalid on nähtavad.

Linnarebüümide ja -voogude jaoks läbilaskva "elava" arhitektuurina saab Turbulences - Frac'i keskus embleemiks selle paiga embleemiks, mis on pühendatud eksperimenteerimisele kõikides selle vormides, erialade hübridiseerimisele ja digitaalajastul toimuvatele arhitektuurimuudatustele.

Jakob + MacFarlane laiend, mis on kavandatud nagu pooke olemasolevatel hoonetel, tutvustab kunstnike duo Electronic Shadow (Niziha Mestaoui ja Yacine Aït) kujundatud turbulentside "valguse naha" poolt aktiveeritud linnakeskkonnaga interaktsiooni põhimõtet. Kaci), kaaskunstnik ja konkursi ühine võitja.