Anonim

Arbol Designi Otori maja peidab liistudega metallseinte taga sisehoovisid

Selle kohaliku Jaapani Osakas asuva väikese maja metallkattega fassaadi taha on peidetud kaks valgust täis sisehoovi ja privaatne parkimiskoht, mille on andnud kohalik ettevõte Arbol Design (+ slaidiseanss).

Arbol Design'i Yousaku Tsutsumi disainis abielupaarile Otoris maja, mille pindala on kõigest 44 ruutmeetrit.

Et rahuldada kliendi taotlus privaatse parkimiskoha järele, aga ka tavapärased valguse ja privaatsuse nõuded, otsustas arhitekt kogu saidi ümbritseda, luues seejärel terve rea väliruume.

Galvalume hõbedane ümbris - omamoodi alumiiniumi- ja tsingisulam - mähitakse välisseinte ümber, moodustades tavalise aknata pinna. Mõnes kohas asetsevad paneelid üksteisest veidi eemal, võimaldades valguse liuguritel tungida läbi kahe siseõue.

"See võimaldab meil sulgeda inimeste väljanägemise väljastpoolt ja lasta läbi ainult tuule, " ütles Tsutsumi.

Seinte taha on kahekorruseline hoone kavandatud nii, et peaaegu iga tuba avaneb ühele hoovile.

Kihilised katuseaknad võimaldavad päikesevalgusel hoonesse filtreerida igal kellaajal, maast laeni klaasides aitab see jõuda igasse ruumi.

"Neid tegureid kombineerides võib see elamispind olla avatud ja avar, kuid samal ajal turvaline privaatsus, " ütles Tsutsumi.