Anonim
Uhlik Architekti metsa taganemine toetub Böömi metsas asuvale rändrahnule

Söestunud puit liimib selle metsamaa peidiku, mille Tšehhi stuudio Uhlik Architekti on ehitanud suure rändrahnu peale Kesk-Bohemias asuva metsa lageraie alla (+ slaidiseanss).

Uhlik Architekti kavandas Forest Retreat kliendi jaoks, kes otsib Prahast oma hektilisest linnaelust vaikset põgenemist, valides maakoha, mis asub piirkonnas, kus ta veetis oma lapsepõlveaastad.

"Ta viis meid põldude, metsade ja heinamaade keskel asuvasse kohta, mis oli täis imelikke rändrahne, kaugesse ja mõnevõrra unustatud kohta. Maagiline maastik koos kliendi eesmärgiga võitis meie südamed kohe, " selgitas Uhlik Architekti meeskonnad. kuhu kuuluvad arhitektid Petr Uhlik, Jan Sorm ja Premysl Jurak.

Selle asemel, et kavandada olemasolevale loomastikule sobiv struktuur, pakkusid arhitektid välja boksi kabiini kontseptsiooni, mis kalduks ühe tohutu kalju kohal puhkama, luues kõrgendatud vaatepildi.

"Kavandasime kompaktse kinnise mahu - objekti, mis toetub vabalt rändrahnudele ja mille ahter on üles tõstetud hiiglaslikule rändrahnule, " selgitasid nad.

Meeskond ehitas 16-ruutmeetrise konstruktsiooni ise, tehes koostööd kohalike käsitöölistega, kuhu kuulusid puusepp ja sepp.

"Ehitusmaterjal anti: alus oli lähedalasuva metsa puit, ülejäänud jaoks kasutasime kohalikke allikaid ja kohalike käsitööliste oskusi, " rääkisid nad.

Välisseinad on plakeeritud puiduga, mis on söestunud, et luua kaitsev väliskiht. Seevastu siseseinad on vooderdatud orienteeritud puitlaastplaadiga - inseneriraamiga puitlaastplaadist.

"Laudade ja talade puit võeti omaniku maalt langenud puudelt, " rääkisid arhitektid.

Erinevate elementide omavaheliseks fikseerimiseks kasutati traditsioonilisi küüliku liigeseid, mis koosnevad kahest astmelisest tükist. Katuse kohale lisati ka kiht asfalti, et kaitsta seda sademete eest.