Anonim

Ruhl Walker Architectsi rannahoone, mis on kavandatud maastiku "kõverdamiseks ja nihutamiseks"

See Ruhl Walker Architectsi rannahoone on maastiku kohal tõstetud, aidates sellel minimaalselt mõjutada Cape Codi seadete habrast ranniku ökosüsteemi (+ slaidiseanss).

Hõlmav 2800 ruutjalga (260 ruutmeetrit) maja asub Shifting Sandsi maja kaldus kaldaäärses kohas väikeses Massachusettsi linnas Wellfleet, mis asub konksukujulises poolsaares, mida tuntakse Cape Codina.

Kodu ümbritsevad miilid arendamata maad ja võsa männid.

Bostonis asuvale Ruhl Walkeri arhitektile anti ülesandeks ehitada hoone, mis austaks kliendi, linna looduskaitse komisjoni ja USA rahvuspargi talituse väljendatud keskkonnaprobleeme.

See ajendas meeskonda kavandama hoonet, mis "näib hõljuvat muutuvas liivases kohas ja selle kohal".

"Projekteerimise algusest peale oli meile ja klientidele kriitiliselt oluline, et maja sobiks sujuvalt oma habras kohas, " ütlesid disainerid.

"Meie meeskond vastas sellele väga ettevaatlikult, kavandades maja loodusliku topograafiaga kõveraks ja nihkuma."

Samuti töötas meeskond välja haljastusskeemi, mis sisaldaks põuakindlaid taimi. Kujundusmeeskonna sõnul kasvavad need taimed aja jooksul maja visuaalselt sulandumiseks.

Maja on suunatud vaadete ja suviste tuulte maksimeerimisele, aga ka talitormide kokkupuute minimeerimiseks. Projekteerijad kirjeldasid üldist paigutust kattuvate, konsoolsete tasapindade ja mahtude seeriana. Need on korraldatud keskse ploki ümber, millel on kaarjas, vask katus.

Keskne maht sisaldab peamisi elu- ja söögikohti, magamistoad aga külgnevas tiivas.

Välisküljelt on eluruumi ülemised osad ümbritsetud seeder-vöötohatisega, madalamad ruumid on aga plaaditud keele-soonega seedriplaatidega. Cape Codi lahe poole suunatud kõrguses on akna seinad, kust avanevad pühkivad vaated.

Külastajad sisenevad elukohta pika puust kaldtee kaudu. "Maja keskel, just välisukse sees, on arhitektuuriline" auk ", mis võimaldab maja suurema osa aastast oma põrandast laeni varikatuste akende kaudu hingata ja jahutada end loomulikult, " rääkisid disainerid.

Selle vahekäigu ühe seina vooderdus on igihaljaste ja õistaimedega võre.

Lisaks peahoonele projekteerisid arhitektid üksikelamu, mille ülaosas oli loft-stiilis stuudio ja allpool panipaik.

Tõstetud kõnniteelt pääseb 800 ruutmeetri (74 ruutmeetri) stuudiosse jooga harjutamiseks, kunsti loomiseks ja mediteerimiseks. Maapealset laopinda kasutatakse paatide ja rannavarustuse jaoks.

"Meie kliendid unistasid majast, mis toimiks võrdselt hästi nii aastaringseks perelaagriks kui ka kolleegidega koostöö tegemiseks mõeldud" mõtlemisaegaks ", " rääkisid disainerid.

Arhitektid lõid kogu platsil täiendavad ehitised, mis võimaldavad kinnistu laagrit meenutavat atmosfääri.

Seal on väike, mäe otsas asuv kuur, kus voolab vesi - ja espressomasin, mida saab kasutada töötamiseks ja mõtisklemiseks.

Külastajad saavad mängida korvpalli mäenõlva sisseehitatud väikesel platsil või puhketoas puukuuri sisse ehitatud kümblustünnis. Telkide majutamiseks ehitati veel üks tekk.