Anonim

Magis loob Alessandro Mendini Prousti tugitooli plastikust

Pomo suvi: Itaalia disainer Alessandro Mendini 1978. aasta Proust tugitool, eelmise sajandi üks ikoonilisemaid toole ja postmodernistliku disaini eelkäija, pani esimest korda tootmisele mööblibränd Magis.

Algselt kujundas Mendini Prousti tooli ühekordse tükina, mida tema arvates võis kasutada 1922. aastal surnud prantsuse autor Marcel Proust, keda peetakse tänapäevase romaani isaks.

Selle disain ühendab barokkstiilis kuju ja väikeste käsitsi maalitud Pointillisti värviliste punktide mustri kogu puitraamil ja polstril.

Selle ajalooliste stiilide mash-upiga sillutas Mendini tee postmodernismi kujundamisel. Dezeeni vastuolulise liikumise juhendis kirjeldab teda kirjanik ja kuraator Glenn Adamson kui "itaalia postmodernismi saturnine kontseptualist".

Tool, mis on Mendini tuntuim teos, oli esimene sarjast, mida tunti nime all Redesigns. Seeria ühendas disainerite akadeemilisi teooriaid ajaloolise konteksti olulisuse kohta disainis ja pinna välimuse olulisusest kiiresti arenevas maailmas.

Mendini kirjeldas tooli hiljuti Dezeeniga antud intervjuus kui "intellektuaalset harjutust", milles ta ütles ka, et disainis pole enam ideoloogiat ja et tööstus on kaotanud oma kriitilise eelise.

Prousti tugitooli on disainer tõlgendanud mitu korda, esinedes keraamika, pronksi ja viimati marmorina muuseumides ja disainiüritustel kogu maailmas.

Foto: Alessandro Paderni

Varasemad iteratsioonid on olnud piiratud väljaandega väljaanded, kuid Magis pani tooli esmakordselt masstootmisse 2011. aastal. "See tehnoloogia ja tootmise pärl toob oma värvides ja atmosfääris uut energiat, muutes selle tõeliselt ajatuks objektiks, " ütles Mendini .

Seotud sisu: vaadake veel lugusid Alessandro Mendini kohta

Magis Prousti valmistamisel kasutatakse pöörlevat vormimist - protsessi, mis hõlmab kuumutatud õõnesvormi aeglast pöörlemist. Tsentrifugaaljõud hajutavad pehmendatud plastmaterjali vormi seintele, sundides seda jahutamisel vormima.

Alessandro Mendini. Foto: Ferdinando Crespi (ka peamine pilt)