Anonim

Martin Boles loob küünidest inspireeritud maja, mille viilkatuse all on lisapõrand

Traditsioonilistele puidust küünidele modelleeritud Slovakkia linna Stara Lubovna viilkatusega majal on selle kaldkatuse alla pigistatud paar väikest puidust lofti (+ slaidiseanss).

DomT maja projekteeris kohalik arhitekt Martin Boleš paarile ja nende kahele lapsele, kes olid valmis jätma oma korteri suuremaks perekoduks.

Hoone asub elamurajoonis maja aluses, kus üks kliendi vanematest kasvas.

Selle maatükk on piiratud kolme küpse kasepuuga, mis aitavad privaatsust tagada mõne lähedalasuva arengu osas.

Maja kaldkatuse vorm ja puitkatte kasutamine viitavad traditsioonilistele küünide-sarnastele ehitistele, mida nimetatakse stodolaks, mis on selle piirkonna aedades ja põldudel tavalised.

Selle kallutatud põrandaplaan loob varjatud fassaadi ja terrassi, mida varjutab olemasolev pirnipuu.

"Küünte kujundlik vorm on pressitud piki ala põhjaserva ja keskel purustatud, et maksimeerida päikesetingimusi, " ütles Boles.

"Glasuuritud fassaad hägustab sise- ja välispiiri ning võimaldab tugevat ühendust aiaga."

Paar kandvat betoonist südamikku toetavad maja kergemat puitkonstruktsiooni ja selle suurt klaasitud fassaadi vooderdavad terasest sambad.

Need üksused asuvad hoone kummagi otsa poole ja võimaldavad siseruumidel nende ümber voolata.

"Kaks betoonplokki, mida nimetatakse" kastideks ", pakuvad majale peamist struktuuritoetust, " ütles Boles. "Need on visuaalselt välisseinte küljest eraldatud, nii et keskne elamispind on optiliselt suurem, ning võimaldavad sisemiste marsruutide ja korralduse osas rohkem vabadust."

Betoonkonstruktsioonid sisaldavad hoone peamisi teenuseid, sealhulgas vannitoad, panipaigad, köögiseadmed, korsten, väike raamatukogu ja väikestesse pööninguruumidesse tõusvad trepid.

Sarnast lähenemisviisi kasutati Londoni põhjaosa pööningu ümberehitamisel, kus raamaturiiulid ehitatakse ka elutoa ja magamisplatvormiga ühendavasse treppi ning Kiievis korraldatavasse projekti, kus riiulid on paigutatud mööda treppide servi ja poodiumile, mis sisaldab väike raamatukogu.

DomT maja keskel asuvas ruumis võtab ruumi söögituba ja kööki mahutav avatud elutuba. Ruum on aiaga ühendatud täiskõrguse klaaside ja terrassile avanevate ustega.

Kogu interjööris kasutati naturaalseid materjale, et kontrastiks paljastatud betooniga.

Kuusepuit annab põranda, aga ka aknaraamid, uksed ja 14 meetri pikkuse garderoobi esiosa, mis ulatub piki ühte seina ja sisse magamistoasse.