Anonim

FCC Arquitectura Cella Baaril on vulkaaniline kiviait ja vaaladest inspireeritud pikendus

See Assooridel asuv restoran ja baar koosneb kahest hoonest - vulkaaniliste kiviseintega ümberehitatud ait ja sibulakujuline puitlaiend, mis on kavandatud vaala ja veinitünni ristandiks (+ slaidiseanss).

Portugali ettevõtte FCC Arquitectura ja sisekujundaja Paulo Lobo kujundatud Cella baar asub Pico läänerannikul, mis on üks üheksast saarest, mis koosneb Assooride saarestikust keset Põhja-Atlandi ookeani.

Meeskonna eesmärk oli luua hoone, mis viitaks saare ajaloole - mille keskmes on samanimeline vulkaan Ponta do Pico -, kuid mis demonstreerib ka tänapäevaseid ehitusvorme.

See lähenemisviis ei erine arhitektide järjekordsest hiljutisest projektist - kunagise talumaja ja viljahoidla karmi kivifassaadi taha ehitatud kaasaegne valge maja.

"Hoone on väikese eelneva olemasoleva konstruktsiooni taastava ümberkujundamise ja laiendamise tulemus, mis oli aastaid mahajäetud, " ütles FCC Arquitectura oma avalduses.

"Hoone arhitektuuris on mitmeid keskkonna tunnuseid, sealhulgas saare piirjooned, kivid, vaalad ja veinivaadid."

Pikendus, mida kirjeldati kui "hiiglaslikku skulptuuri", ehitati kõverate puitprofiilide abil, mis sammuvad edasi-tagasi, et luua õrnad kõverad. See raam on väliselt plakeeritud krüptomeeriatega - mitmesuguste küpressipuudega.

Aknad on ümarad või kõverate servadega, mis vastavad hoone kuju keelele, kuid on samas kontrastiks vana küüni sirgjoonelisema olemusega.

Nendest akendest suurim on ümmargune ava ühes otsas, mida võib ette kujutada kui vaala suud.

"Uus köide on kaasaegne looming, mis on avatud täiesti erinevale keelele, " ütlesid arhitektid. "See on orgaaniline, dünaamiline konstruktsioon, mis vastandub hoone ristküliku, klassikalise keelega, kuhu see on põimitud."

"Kujundust iseloomustab suur plastilisus, seda nii vormide kui ka materjalide osas ning see on selgelt inspireeritud saidi ümbritsevast looduskeskkonnast, " lisasid nad.

Algse hoone jaoks olid seinad, katus ja ukseraamid vaja kõik parandada või välja vahetada. Seinad on basaltkivist, tüüpilised piirkonna ehitistele, ja katus on kaetud traditsiooniliste saviplaatidega.

Kaks hoonet loovad neli eraldi ruumi. Lauda esimene korrus toimib peamise restoranina, pikenduse alumine osa sisaldab aga intiimset söögituba.