Anonim

Kanepipõhine krohv annab Martens Van Caimere renoveeritud majale triibulise naha

Materjal, mis on valmistatud kanepi segamisel lubja ja veega, moodustab Belgias asuva maja ümber uue isolatsioonikihi, mis on osa Genti stuudio Martens Van Caimere Architecteni renoveerimisest (+ slaidiseanss).

Kanepikivina tuntud kanep kanti paksude kihtidena väikeste maja kõigi nelja seina külge, et aidata sellel soojust säilitada ja muuta konstruktsioon ilmastikukindlamaks. Tulemuseks on tekstureeritud pind, millel on sarnane välimus nagu rammitud pinnasel.

Martens Van Caimere Architecteni ühe kaasasutaja arhitekt Nikolaas Martensi sõnul pakub materjal betoonist sarnast, kuid säästvamat ja ökonoomsemat lahendust.

"Oma projektides proovime leida lahendusi hoonete kulude vähendamiseks, " ütles ta Dezeenile. "1950ndatel, 60ndatel ja 70ndatel ehitasid belglased halvasti või soojustamata maju. Nii et nende majade säästlik renoveerimine kipub olema kulukas."

"Hempcrete ühendab isolatsiooni ja viimistluse ühes kihis, vähendades ehituskulusid, " jätkas ta. "Lisaks on see vastupidav ja jätkusuutlik, kuna see on valmistatud jäätmetoodetest."

Materjali töödeldakse sarnaselt betooniga. Raketise loomiseks hoone perimeetri ümber kasutatakse puitlaudu ja kanepikiht komposiit segu valatakse kihiti. Puit eemaldatakse, kui segu on kuivanud. Samuti saab lisada terasest juhtmeid, et anda kandevatele seintele täiendavat tugevust.

Segu lubja lisamine segule annab materjali selle triibulise viimistluse, mida Martens võrdleb Geraardsbergeni - küla, kus maja asub, maastikuga.

"Välimus sobis projektiga, sest Geraardsbergeni kihid on väga rikkad, " ütles ta.

Bungalo toimib nüüd kompaktse koduna kolmeliikmelisele perele. See on valdavalt ühekorruseline, ehkki sellel on katuse kõrgeima punkti all pilu, millel on väike pööningupõrand, samuti uppunud garaaž.

Üks klientide peamisi taotlusi oli, et hoone oleks energiasäästlik.

Uus kiht betoonkiust isolatsiooni aitab selle saavutamiseks midagi ette. Arhitektid integreerisid ka puuküttega pliidi, et pakkuda kogu hoone kütte- ja sooja vett, elektrit tootvaid päikesepaneele ning vihmavee filtreerimissüsteemi, mis loob vett joomiseks ja suplemiseks.

"Kliendid armastavad loodust ja maja renoveerimisega avanes võimalus uuendada oma elulaadi, kohandada oma elustiili, " rääkis Martens. "Lühikokkuvõte oli üsna lihtne; see on jätkusuutlikest madala tehnoloogiaga majadest, mis on kujundatud jätkusuutlikest materjalidest ja mis on eelkõige ankurdatud selle keskkonda."

Aiamüür, mis on ka viimistletud kanepiga, ümbritseb nii maja kui ka selle alust, rajades hoone ühele küljele põhja poole suunatud terrassi. Siit viib peasissepääs peamise elu- ja söögituba.

Ülejäänud hoone jaguneb neljaks kvadrandiks, mis koosnevad köögist, õppetoast ja paarist magamistoast. Nende vahel ringlevad vannitoa ja tualeti ümber koridorid.

Katusest ulatub korstnataoline konstruktsioon, mis on plakeeritud maja algsest interjöörist ümbertöödeldud tumeda puiduga. Aknad on raamitud puitplokkidega, lisaks on seal kaks põhja poole suunatud katuseakent. Muud lisandused hõlmavad plaaditud põrandat ja köögi-, vannitoa- ja koridoriruumide pindu.

Otsustades algse maja lammutamise asemel renoveerida, on kliendid kokku hoidnud suure osa käibemaksust, mida nad oleksid muidu pidanud maksma.

"Maksuseaduste tõttu on Belgias renoveerimine muutumas populaarseks, " lisas Martens. "Käibemaks on renoveerimisel kuus protsenti, seega on uute majade ehitamine teatud mõttes kallim, käibemaksuga 21 protsenti."