Anonim

Declerck-Daels Architecten on 50 puidust varjundit puithambaarsti kirurgis Brügges

Declerck-Daels Architecten kasutas Brüsselis selle operatsiooni jaoks erinevaid puidusorte ja "kergemeelseid" värve, et muuta hambaarsti juurde minek talutavaks (+ slaidiseanss).

Belgia stuudio nimetas projekti 50 puidust varjundit mitmesuguste toonide järgi, mis leiti hoone hõbedast puitkattest, aga ka erksavärvilistest puidust interjööridest.

Operatsioon istub Brüsselis elamutänaval asuva punastest tellistest maja ees ja selle siluett on tema naabri peegelpilt.

Ehitise ülemise osa moodustav kaldkatusega maht jätkub terrassi joont, alumine sirgjooneline maht aga sokli kujul. Selle kõrgus on kujundatud nii, et see ei blokeeri vaateid elukoha taga asuvatest akendest.

Glasuuritud fassaadi sektsioonid on kaunistatud võilillede erksa oranži graafikaga. Suured aknad annavad pilgu hambaarsti maalitud puidust interjöörile tänavalt.

"Konstruktsiooni ja ausate materjalide paljastamiseks pöörati palju tähelepanu detailidele, arvestades kõigi ehitajate meisterlikkusega, " rääkisid arhitektid. "Kõik materjalid mängivad võtmerolli."

"Puit on soe, pehme ja kombatav element ning seda leidub kõigis toonides: puittalad, fassaadid, aknad, trepid, lagi ja fikseeritud mööbel, " lisasid nad.

"See on kombineeritud paljastatud betooni, kaltsiumsilikaadi ühikute ja kergemeelsete värvidega. Pole midagi varjata."

Julgete värv- ja polstriplokkide abil lõhustatakse kirurgia paljastatud puitkabiine, töötlemata betoonpõrandaid ja talasid, plaaditud seinu ja steriilset valget seadet.

Uuringuruumi lähedal asuv katuseakn ja klaasitud viil on ette nähtud patsientide tähelepanu juhtimiseks nende tähelepanu juhtimiseks.

Glasuuritud viil suundub väikese aiaterrassi poole, mis on tänava eest varjatud hoone alumise osa taha.