Anonim

Vector Architects maskeerib mäenõlva rahvamaja laialivalguva rohukatuse all

Vector Architects kavandas selle Edela-Hiinas asuva kogukonnakeskuse jaoks tohutu rohuse katuse varikatuse ja taimedega kaetud seinad, aidates sel sulanduda oma mägimaastikuga (+ slaidiseanss).

Pekingi stuudio kavandas Chongqingi Taoyuanju kogukonnakeskuse laialivalguvaks krundiks Hiina Chongqingi valla Taoyuani pargi mägede vahel.

Koosnedes kolmest eraldi köitest, mis omavad erinevat funktsiooni, toimib keskus kohaliku kogukonna kultuuri-, spordi- ja tervisekeskusena.

Laialivalguv roheline katus ühendab betooni- ja teraskonstruktsioone, mille kogupindala on 10 000 ruutmeetrit.

Katus kaldub vastuseks künklikule pinnale üles ja alla, kattes kogu ala kõrguste erinevused, et ühendada iseseisvad ehitised.

Istutamine ehitiste aluste ümber ja nende seintele aitab rahvamaja veelgi kinnistada maapiirkonda.

"Lähtepunktiks oli katse ühendada uue hoone piirjooned olemasoleva lainelise topograafiaga, " ütlesid arhitektid.

"Selle asemel, et objekti põllule ehitada, lootsime luua pildi sulava arhitektuurivormi ja künkliku maastiku ühildamisest, " lisasid nad. "Roheline katus ja rohelised seinad aitavad sulandada mahu looduslikku keskkonda ja suurendavad hoone välispiirete soojuslikku tõhusust."

Arhitektid leidsid, et rahvamajas kasutataks laia spektriga inimeste käitumisharjumusi, ning reageeriti sellele, kujundades kompleksi sisustamiseks ruumid jalutamiseks, esinemiseks, harimiseks, liikumiseks ja tervishoiuks.

Katus katab hoonete vahelised lüngad, luues kaetud ala kõnniteed saidi erinevate osade vahel ja ühendades neid sisehoovide ning ka välibasseiniga.

Puud ulatuvad välja rohtukasvanud varikatuse ristkülikukujuliste ja ümmarguste avade kaudu, samal ajal kui katuseava kohal sirguvad nurgalised katuseaknad, aidates valgusel siseruumidesse filtrida.

Arhitektide sõnul võtab see funktsioon näpunäiteid Qilou juurest - see on traditsiooniline eluasemevorm, mida ääristab arkaad.

"Traditsioonilises Chongqingi arhitektuuris on Qilou vihmase ilma tõttu tavaline strateegia, " selgitasid arhitektid.

"Selline ruumitüüp võetakse kasutusele rahvamaja välisringluse süsteemis. Selle tulemusel ühendavad mitmed teed kahte hoovi ja hoone ümbermõõtu."

"Avad, aknad, konsoolid ja koridorid hägustavad piiri arhitektuuri interjööri ja välisilme vahel, " lisasid nad.