Anonim

Lihvitud seederkabiin, mille lõpetas Paul Bernier Montreali metsamaa järve ääres

Selle seedriplaadiga kabinetti klaasitud elamispind Montreali lähedal eendub metsamaa kallaku kohal, et optimeerida vaateid lähedal asuvale järvele (+ slaidiseanss).

Kohalik arhitekt Paul Bernier tugines hoone kõverjoonelisele kujule ja olukorrale saidi topograafias, paigutades selle piki nõlva ja oja vahel metsastatud krundile, mis asub Grenieri järve rannajoonel.

Lac Grenieri maja peamised elamispinnad on paigutatud ühe korruse kohale, andes hoonele madala profiili, samas kui puitvoodriga lugemissaal ulatub hoone rohelisest katusest välja ja majapidamisruumid asuvad keldris.

"Meie kliendid on seda kinnistut mitu aastat omanud. Nad teavad seda hästi ja armastavad selle mitmekesiseid jooni, " ütles Bernier. "Nad otsisid jätkusuutlikku ja kasvukohatundlikku projekti, mis säilitaks selle topograafia, taimestiku ja loodusliku väljanägemise."

"Selle lookleva kuju määravad ümbritseva maastiku pakutavad võimalused, " lisas ta. "Konstruktsioon paindub, avaneb ja kitseneb nagu oma rada nikerdav jõgi."

Erineva laiuse ja paksusega seederliistud on paigutatud vertikaalselt ümber hoone nurgelise fassaadi, mille tulemuseks on välgulöögi kujuline põrandaplaan.

Puitvooder ja roheline katus on ette nähtud konstruktsiooni sulandumiseks selle ümbrusesse.

"Aja jooksul, kui seederliistud tuhmuvad ning ehitise ümber kasvavad puud ja maapind kattuvad, segunevad arhitektuur ja loodus, " ütles arhitekt. "Loodus kutsutakse tänu rohelisele katusele ka hoone ise katma. Katuseuuringust või küngast vaadatuna sulandub struktuur selle looduslikku keskkonda."

Kaldfassaadiga garaaž asub hoone ühes otsas supluses. Maja sissepääs on kiilunud kahe puidust seina vahel asuvasse pilusse tahapoole, jättes mulje, nagu oleks puitkate ukse sisestamiseks fassaadist eemaldatud.

Sisemuses kasutas Bernier hikkorist puitkappi, et peegeldada hoone fassaadi väliskülge, kuigi see oli hele valged seinad ja poleeritud tsementpõrandad vastandavad tahtlikult maastiku.

Kolm puidust panipaika jagavad hoone magamis-, söögituba- ja puhkeruumideks.

Sissepääsu lähedal asuval suurel puitdetailil on sisseehitatud iste ning mantlite ja kottide riputamise ala. Selle taga istub kaks kahekohalist magamistuba ja sobiv puittrepp, mis viib "puumaja-laadse" lugemissaali.

"Suvisel ajal loovad puud, nagu roheline katus, loodusliku ekraani, et kaitsta maja kuumuse eest, " rääkis arhitekt. "Talvel, kui lehed on langenud, filtreerib päikesevalgus läbi metsa ja ujutab ruumi soojust ja valgust."

Alumisel korrusel asub ebakorrapärase kujuga saar köögi keskel, kus klaasukste komplekt libiseb täielikult klaasitud puhkeruumiks. Sellele majaosale toetuvad jalad üle nõlva, pakkudes vaateid oja suudmele ja järvele.

Atelier Oslo valis sarnase lähenemisviisi mäenõlva kajuti kujundamisel, kust avaneb vaade Norra järvele.