Anonim
Marc Fornes loob skulpturaalse installatsiooni Prantsusmaal, kasutades perforeeritud metallist katusesindleid

New Yorgis asuv disainer Marc Fornes on lõpetanud prantsuse kooli õueala, mis koosneb perforeeritud alumiiniumist plaatidest, mis heidavad mustrilisi varje maapinnale (+ slaidiseanss).

Plisseeritud inflatsiooniks nimetatav püsistruktuur on mitteametlik amfiteater Lycée Christian Bourquini lähedal, vastvalminud keskkoolis Argelesis Prantsusmaal.

Fornes, kes juhib Brooklynis asuvat stuudiot The Very Many, õmbles kokku perforeeritud metallplaadid, et luua veebikujuline varikatus, mis heidab pitsilised varjud allpool olevale betoonile.

"Ühendades struktuurilise jõudluse ja ruumilise kogemuse, sukeldab püsipaigaldus Lycée Christian Bourquini õpilasi kaunistest varjudest, mis on valatud poorsest konstruktsioonivoldist, " rääkis ettevõte.

Fornes, kes sündis Prantsusmaal, on tuntud arvutusliku disaini ja digitaalse valmistamise abil, et toota installatsioone, mis on kogemuslikult ja geomeetriliselt keerukad.

Plisseeritud inflatsioon on järgmine projekteerija kavandatud "struktuurse katusesindli" projektide sarjas.

Sari koosneb kergetest, isemajandavatest süsteemidest, mis "ühendavad naha, struktuuri, kaunistuse ja ruumilise kogemuse".

Uus installatsioon koosneb 990 mitmevärvilisest alumiiniumist katusesindlist, mis on poltidega ühendatud, et moodustada võlvkapid, sambad ja seinad.

Vöötohatise kattumine loob jäikuse ja konstruktsiooni tugevuse.

Varikatus - mis mõõdab kõige kõrgemas punktis 21 jalga (6, 4 meetrit) ja kõige laiemast - 46 jalga (14 jalga) - on maapinna külge kinnitatud 26 alusplaadiga.

Vorm valmistati arvuti abil ja osad valmistati digitaalselt.

"Kujundus töötati välja kohandatud arvutusprotokollide abil, mis hõlmasid struktuuri vormi leidmist, kirjeldavat geomeetriat ja pingevoolust lähtuvat poorsust, " ütles ettevõte.

"2D joontevõrk kui jäljend täidab ja õhus paisub, mille tulemuseks on minimaalse kergmaterjaliga loodud mahukas ruum, " lisas ettevõte.

Installatsiooni ehitas nelja päeva jooksul nelja inimese meeskond.

Projekti tellis valitsusasutus Regioned Languedoc Roussillon Prantsusmaa 1% kunstilise programmi raames.