Anonim
Bureau A taasloob Stonehenge'i transpordikonteinerite abil

Šveitsi arhitektuuribüroo Bureau A on loonud Steelhenge'i: see on 50 mujalt pärit konteinerist ehitatud eelajaloolise Inglise kiviringi puhkekoht.

Genfis, BIGis asuvate sõltumatute kunstiruumide biennaali esimese väljaande tellimiseks tehti kohalikule büroole A ülesandeks luua vabaõhu toimumiskoht, mis toimiks ruumi kohalolijate kogunemiseks.

50 sinise veokonteineri kasutamisel põhineb Steelhenge ümmargune paigutus neoliitikumonumendi Stonehenge kontsentrilisel paigutusel.

"Meile meeldib töötada viidete, ümberasumiste või isegi otsese pakkumisega, " rääkis Bureau A esindaja Leopold Banchini Dezeenile.

"Sel juhul tundusid Stonehenge'i varemed ja selle esile kutsutavad paganlikud rituaalid huvitava maastikuna, mis on seotud Genfis kaduva alternatiivse ja kükitatava kultuuriga."

Teraskonteinerid asetati külg külje kõrval monoliitide välimise ringi taasloomiseks. Wiltshire'i monumendi kõrgemate struktuuride kajastamiseks on horisontaalselt paigutatud üksuste toetamiseks otsas seisnud konteineripaarid.

"Biennaali korraldati ainult pikaks nädalavahetuseks, " lisas Banchini. "Piiratud eelarvega pidime otsima kiire ja hõlpsasti taaskasutatava materjali: konteineri."

Teised on ära kasutanud ka konteineri kasutusmugavust. Pedro Barata ja Arquitetos Associados kasutasid neid Brasiilias 12 meetri kõrguse periskoobi ehitamiseks ja CRG Arhitektid tegid ettepaneku asendada slummikorpused konteinerite virnadest ehitatud kõrghoonetega.

"Konteinerid on uue üleilmastunud majanduse sümbol; samuti oli huvitav asendada algsest monumendist kivid selle teraskarbiga, " ütles Banchini.