Anonim

Lucas y Hernández-Gil kujundab 19. sajandi Madridi korteri ümber valgustamiseks

Hispaania arhitektuuristuudio Lucas y Hernández-Gil eemaldas selle Madridi korteri sees eraldatavad seinad, et valgus saaks sisse voolata selle üheksast rõdult (+ slaidiseanss).

19. sajandi lõpul asuvas hoones asuv PV2 korter asub Hispaania pealinna Buen Retiro pargi lähedal.

Enne arhitektide sekkumist jagunes ruum pooleks, kuid laiaks koridoriks, tubades oli palju vaheseinu.
Arhitektid eemaldasid need vaheseinad ja otsisid muid võimalusi ruumi segmentimiseks.

"Elutuba, söögituba ja köök eksisteerivad koos ühes pidevas ruumis, " ütlesid arhitektid. "See on avatud ja valgusküllane ruum, mida liigendab ainult kamin, mis elutuba pisut eristab."

Suurema osa kinnistu seinad on värvitud valgeks - kontrastiks sooja värvi puitpõrandatega.

Köögiosas ripuvad vaskvalgustusega ripatsid hommikueine baari kohal. Kabinetisse on sisseehitatud seadmed ja seadmed, et hoida ruum võimalikult minimaalse väljanägemisega.

Puidust naastuv seina eraldab söögituba ja elutuba pisut ning seda kaunistavad labürinditaoline riiulikomplekt.

Mõlemad vannituba on vooderdatud halli marmoriga. Kahest kraanikausist taha asetatud peegelseinaga näib kahest väiksem neist tegelikult suurem kui tegelikult.

Mõne korteri seintel on valgeks värvitud puitlaudis, mille arhitektid lisasid, et luua dialoog hoone ajalooga.