Anonim

Neri & Hu taaselustab 1930. aastate Shanghai teatri dramaatiliste kivi- ja pronksdetailidega

Hiina stuudio Neri & Hu on Shanghais 1930ndate aastate teatri suursugususe elavdamiseks kasutanud siledat halli kivi ja pronksist pronksi.

Arhitektide Lyndon Neri ja Rossana Hu juhitud kohalik ettevõte püüdis taastada vana teatri iseloomu, mis oli tänu aastatepikkustele kohandustele kaotanud suure osa oma algsest detailist.

Image

"Esmane projekteerimisprobleem oli meelde tuletada ajaloolise hoone selgus ja ühtsus kogu selle suursugususes, " ütles duo, "luues samal ajal arhitektuuri, mis pole mitte ainult tänapäeval asjakohane, vaid millel on potentsiaal saada kestvaks ja oluliseks maamärkiks . "

Image

Suurimad muudatused tehti hoone fassaadil, mis on nüüd kaetud halli tooni kivi siledate tahvlitega.

Esimese korruse tasemel seatakse fassaad tagasi tagasi, et luua väike varjatud plaza. Kui külastajad sellesse ruumi astuvad, ilmub neile õõnsus, mis on nikerdatud pea kohal kivimahust.

Image

Edasise draama loovad pronksist seinad, mis ümbritsevad selle ruumi sisemuse, tuues esile hoone sissepääsu. Neri & Hu kavatsesid need meenutada teatrikardinaid.

Samamoodi ääristavad klaaspaketid ka pronksi pikkusega.

Image

Toas kasutatakse kivi ja pronksi sarnaselt, luues fuaje koos sobivate seinte, põrandate ja lagedega. Selles ruumis on ka katuseaknad, luues dramaatilisi kontraste valguse ja varju piirkondade vahel.

Image

"Sise- ja välisatriumi nikerdatud ruumid, mis inspireerisid toimuvatest teatrietendustest, kujundati dramaatiliste stseenide sarjaks, " ütlesid disainerid.

"Erineva ruumilise ja valgustusliku konfiguratsiooniga stseene kogetakse liikumisel kogu ruumis, intensiivistudes, kui uuritakse hoonesse sügavamale."

Image

"Mitmed avad kasutavad kogu päeva jooksul muutuvaid valgustingimusi, et luua pidevalt muutuvat ja dünaamilist keskkonda, samal ajal kui täiendav õhtune valgustus jäljendab neid tingimusi lisatud draama jaoks, " lisasid nad.

Image

Hoone paigutus hoitakse lihtsana. Ees asub piletikassa, mis võimaldab inimestel piletit osta ilma hoonesse sisenemata, ning teatri auditoorium on taga, treppide ja tualettruumide taga.

Kontorid ja riietusruumid asuvad esimesel korrusel.

Image