Anonim
Image

Gianni Botsfordi arhitektide Corteni teraselaiendis asub Londoni kesklinnas privaatne kunstikogu

Rooste toonides raamid katavad selle pikenduse fassaadi Londoni kesklinna koju, mille Gianni Botsford Architects kavandas selle omaniku erakogu fotode, väljatrükkide ja litograafiate jaoks.

Kliendi hoiustamisvajadus kujunes II klassi loendisse kantud viiekorruselise kodu tagaseinale lisatud galerii kujunduseks, mis loob ühenduse välisilmega.

"Kliendi ja arhitekti eesmärk on olnud luua kinnine sisehoov, mis taganeks ja võimaldaks kunsti mõtiskleda, " ütles Londonis asuv stuudio.

"See on saavutatud hoonele uue kõrguse lisamisega, mis on nii oluline kui ka piisavalt kerge, et tuua elu praegusesse aiakujulisse siseõue."

Image

Kihiline galerii koosneb ekraanide jadast, moodustades võretaolise kõrguse, mis ulatub üle maja telliskiviseina ja aeda.

Väline ekraan on valmistatud roostevärvilisest Cortenist ja seda toetavad kaks libisevate taimede poolt maskeeritud kandekolonni - teine ​​on aga UV-kiirgusega töödeldud glasuuritud ekraan, mis on raamitud samast eelnevalt ilmastikuga kaetud terasest.

Ilmastikuteras valiti selle võime järgi esile kutsuda "vananemise mõistet", kuna see roostetab aja jooksul, viidates seega ajutisele struktuurile.

Kahe välisekraani avad on mõeldud enamikus kunstigaleriides esinevate hermeetiliste efektide vaidlustamiseks, luues dialoogi interjööri ja aia vahel.

Toas on lisatud veel üks kiht, kus klaaspindade kõrval töötab punaste ruloode seeria, et kaitsta kunstiteoseid, mis on paigaldatud teisaldatavatele Corteni ekraanidele.

Image

Klaaskatusega koos olevad perforeeritud ekraanid asetsevad hoone ebakorrapärase telliseina taustal - funktsioon, mis jäetakse paljastatuks, suurendab nii seest kui väljast olemise tunnet.

Arhitektid kasutasid selle paljastatud tellise ebatasasusi, et luua kogu galeriisse hoiutaskud.

Panipaigad asuvad esimesel korrusel ka arhitektide kujundatud spetsiaalses Corteni kapis, mis varjab ka voltitavat tualettruumi. Paneelid on paigutatud sama kokkuvõetud mustrina nagu laienduse raamiga kaetud fassaad.

"Austusavaldus traditsioonilisele välikäimlale või näidendile, võib-olla Duchampi purskkaevu juures, lisab see žest üllatustunde ja ümberkujundamise, " lisasid arhitektid.