Anonim

Abraham Cota Paredese sissepoole suunatud koopamajas on tohutu aken puude istutatud aatriumisse

Selle Mehhiko maja valgete seinte taga on arhitekt Abraham Cota Paredes nikerdanud sisehoovi ja lisanud tohutu akna, kust avaneb vaade siseküljele istutatud puule.

Mehhiko arhitekt kavandas Koopa perekonnale, kes elab Mehhiko Jalisco osariigis Guadalajaras, mis on muutunud noorte arhitektide levialaks.

Kodu on valge "suletud risttahuka" kujul, mis on üles tõstetud kiviseinaga alusele ja millele pääseb ligi paarist kiviastmest.

Kolmekorruselises elukohas on tänavapoolses seinas vähe avasid, et säilitada elaniku privaatsus. Üks moodustab sisselõike sissepääsu ja ulatub pikaks piluks, teine ​​aga ülemise korruse aknaks.

Selle asemel tuuakse valgust sisse läbi tohutu akna, mis ulatub elukoha taga asuvasse kahte korrusse.

Sellelt avaneb vaade eraldatud sisehoovile, mis on välja nikerdatud kahest tasandist ning mille astmed viivad ülemisest aiast madalamale siseõuele.

Cota Paredes valmis samasuguse sissepoole suunatud elukoha lähedal, mis näib olevat täiesti akendeta, et pakkuda oma elanikele privaatsust ja reageerida "Mehhiko suurenenud ebakindlusele".

Image

"Maa asub Guadalajara suurlinna piirkonnas, ühes paljudest eramajadest, mis on Mehhiko suurenenud ebakindluse tõttu piiratud suurte müüridega, " selgitas ta.

"Just see kahesuses kaootilises linnas ning eraldatuse ja peavarju otsimine loob" introspektiivse arhitektuuri "."

Image

Suur aken valgustab elukoha keskmesse paigutatud kahekorruselist aatriumit, kuhu on istutatud puu, mis tipneb ülemise astme klaasitud rõdude kohal.

"Mõtlesime kasutusele võtta kahekõrgune siseõu, mis tagaks keldrisse loomuliku valgustuse ja ventilatsiooni, " rääkis arhitekt. "See andis meile täiusliku vabanduse puu istutamiseks, mis tooks ruumi iseloomu."

"Esimesel korrusel tõuseb puu kroon, täites topeltkõrguste tekitatud tühimiku, laiendades selle harusid kogu ümbritsevasse ruumi."

Valge raami ristiisa kuju, mis on veidi tsentrist väljas, on arhitekti laenatud ka Mehhiko varasemast elukohast.

Valgeks värvitud seinad on paaritud kahvatu marmorist põrandakatetega, et luua hele ja särav interjöör, mida tasakaalustavad ainult tumedad puituksed.

Peretuba hõivab ruumi keldrikorrusel oleva tühiku kõrval ja seinte alumisel poolel on avatud kivi.