Anonim
Image

Schwartz ja Arhitektuur uuendavad San Fransisco kodu kolmetasandilise pikendusega

San Francisco firma Schwartz and Architecture on kapitaalremondi teinud ühepereelamu järsul ja kitsal platsil, tõstes olemasoleva hoone, et lisada selle all korrus, ja luues tagaosa juurdeehituse kolmele tasandile.

Kalifornia linna linnakangast moodustavaid partiisid määratleb 25-jalga (7, 6-meetrine) võre, mis "aitab kaasa traditsioonilise viktoriaanlase väikestele määratletud ruumidele, kuid on väljakutse tänapäeva Californias elamisele", ütles Schwartz ja arhitektuur.

29. tänava residentsi avatumate ruumide loomiseks ja loodusliku valguse kättesaadavuse parandamiseks otsustasid arhitektid ehitada ülespoole ja säilitada kompaktse jalajälje.

"Kuna partiide laiust vähendatakse mõlemal küljel nõutavate naabrite tagasilöökidega, mõistame tingimata vajadust minna vertikaalselt, " ütlesid nad.

Image

Arhitektid tõstsid kodu esiosa ja panid selle alla täiendava taseme. See võimaldas perekonna sotsiaalsetel ruumidel laieneda aladeks, mida varem hõivas garaaž.

Kõige madalamal korrusel asuvad kaks parkimiskohta ja aeda avanevate suurte pöördeuksega meelelahutusruum.

Külastajad pääsevad koju tänavatelt, kus arhitektid panid külaliste ette magamistoa ning taga köögi-, söögituba ja elutoa. Siin on rida suuri samme tagumise teki ja hoovi ees.

"Elutoa tohutult ülekoormatud staadionitrepp peidab allpool asuvat parkimisrampi, luues pika ja kitsa avaliku ruumi jaoks täiendava sotsiaalse ruumi, " rääkisid arhitektid.

Image

Trepid hõlmavad igal tasandil põrandaplaani erinevaid alasid, sõltuvalt iga korruse konkreetsetest nõudmistest.

Kõigi nende jaoks kasutati valget tamme, kuna ühendav materjal tähistab vertikaalset ringlust keldri tasandist katusekorrusele.

Image

"Lubades kolmekorruselise ehitise trepikodadel vabaduse asukohta igal tasandil nihutada […], tõstame proosalise trepikoja kodu võtme arhitektuuriliseks ja ühendavaks jooneks, " ütles Schwartz ja arhitektuur.

Image

Esimesel korrusel on kolm magamistuba. Kaks väiksemat tuba on tänava poole ja jagavad vannituba maandumisel.

Hoovi poole suunatud kaptenisviiti valgustab maast laeni klaassein, mis väljub katusele välistrepil.