Anonim
Image

Apollo Arhitektide minimaalse renoveerimise eesmärk on hoida Tokyos vana perekodu atmosfääri

Katusevalgustid, kahvatud plaadid ja läikivad põrandakatted on üks näpunäiteid, mille Apollo Architects & Associates tegi perekonnale Toykos, et anda sellele valgusküllane elu-, köögi- ja söögituba.

Image

Jaapani arhitektidele tehti ülesandeks renoveerida kahekorruseline elukoht kliendile, kelle isa oli maja ehitanud üle 30 aasta tagasi. See asub Tokyo äärelinna piirkonnas, mida nimetatakse Ōta ehk Ōta City.

Image

Eesmärk oli muuta maja võimalikult sobivaks tema pere tänapäevase elustiiliga võimalikult väikeste muudatustega. Algselt soovis klient kinnistu välja vahetada, kuid muutis oma arvamust pärast seda, kui leidis, et olemasolev raudbetoonkonstruktsioon oli endiselt heas seisukorras.

Apollo Architects & Associates lahkus maja välispinnalt peale uute akende ja uste lisamise ning keskendus interjööride peenete kohanduste tegemisele. Stuudio kirjeldab nende lähenemist kui "ümberkorrastamist", mistõttu kutsutakse maja Trimiks.

Image

"Eelmise põlvkonna atmosfääri ja disainikäsitluse säilitamiseks taotles klient disainilahendusi, mis vastaksid tänapäevase pere elustiili vajadustele, kuid hõlmaksid võimalikult vähe muudatusi, " rääkisid arhitektid.

"Üldiselt ei olnud selle renoveerimise eesmärk ruumi võimalikult palju muuta, vaid selle asemel teritada ruumi muutmata stseenide uuesti kärpimisega."

Kahekorruselise maja esimesel korrusel tehti pere peamistes elamispindades peamised ümberehitused. See hõlmas lagi olemasolevale pööningule avamiseks, et suurendada ruumide kõrgust ja võimaldada päevavalgust sisse tulla katuseaknade seeria kaudu.

Avatud köögi- ja söögitoa loomiseks eemaldati osa seinast, olemasoleva struktuuri talade ja veergudega moodustades kahe vahele portaalitaolise raami.

Pikad ja kitsad kreemikarva plaadid joondavad raami söögituppa, samuti seinu seestpoolt. Ruumil on ka paar klaasist lükanduksi, mis avanevad terrassile, kust avaneb vaade allpool asuvale kaetud tagaaiale.

Image

Moodustades perekeskuse südame, on köök viimistletud säravvalgete kappide ja suure kesksaarega meelelahutuseks. Samuti on seal akna poole suunatud must söögituba.

Läikivad beežid plaadid katavad põrandat nii söögitoa kui ka köögi, aga ka puhkeruumi vahel, millele pääseb köögipoolelt portaalraami väiksema versiooni kaudu. Varem olid interjööris domineerinud tumedad puitmaterjalid.

"Vastupidiselt olemasoleva konstruktsiooni omapärasele puit interjöörile kasutatakse renoveerimisel arvukalt kõvasid, teravaid materjale, nagu marmor, äärisplaadid ja klaas, et luua lihtne, stiilne ruum, mille põhivärv on valge, " jätkasid nad.

Image

Sarnane stiil jätkub kogu ülejäänud elukohas. Altpoolt kõrgemale viivale trepile on paigaldatud lihtsa valge metallist käsipuu abil klaasist kangas ja seina kõrval on ka plaadid.

Alumisel korrusel joonistab magamistubade seinu heledam plaat, riietusruumi viivad mustad klaasuksed.

Image