Anonim
Image Klaasist mähisega FBI tehnoloogiahoone ribad SOM-i poolt Lääne-Virginias

Arhitektuuribüroo Skidmore, Owings & Merrill on loonud USA föderaalse juurdlusbüroo jaoks biomeetrilise tehnoloogia rajatise, millel on avatud, valgust täis tööruumid ja vaated mägisel maastikul.

FBI biomeetrilise tehnoloogia keskus ehitati olemasolevasse FBI ülikoolilinnakusse Clarksburgis, Lääne-Virginias, kus asub kriminaalõiguse teabeteenuste (CJIS) osakond. Uus keskus loodi FBI ja USA kaitseministeeriumi ühisel jõupingutusel.

Rajatis ehitati 1300 töötajaga, et koondada riikliku julgeoleku ja korrakaitse eesmärkidel kasutatava biomeetrilise tuvastamise tehnoloogia uurimine, arendamine ja rakendamine.

Biomeetriline tehnoloogia mõõdab ja analüüsib inimese omadusi, nagu DNA, peopesajäljed, iirised ja häälemustrid.

Image

Hoone "võimaldab CJIS-i osakonnal, millel on üks suurimaid biomeetrilise teabe kogu maailmas, ja USA armee osakonnal, kes on välja töötanud sõjaväe biomeetriliste andmebaasisüsteemid, järgmise sammu tuvastamistehnoloogiate arendamiseks", teatas SOM .

Firma on kavandanud arvukalt valitsuse projekte, sealhulgas hädaabikõnekeskust New Yorgis ja juhtimiskeskust sõjaväelinnakus Colorados.

Image

Uuringuruum, mis hõlmab 375 000 ruutjalga (34 839 ruutmeetrit), koosneb klaasitud kuupmahust, mis asub kiviga kaetud poodiumil. Maast laeni aknad pakuvad ulatuslikku vaadet künklikule, pastoraalsele maastikule.

"Hoone välimine klaasümbris - sisemiste automatiseeritud ruloodega, mida kontrollib päikese asend - toob sisse rohkelt päevavalgust ja pakub inspireerivaid vaateid ümbritsevale maastikule, " teatas ettevõte.

Image

Kuup koosneb kolmest korrusest kabinettidest, mis on korraldatud sisehoovi ümber, mis võimaldab töötajatel väljuda väljudes ettevõttest väljumata. Vaade sisehoovile on "läbikäidav trepp", mis julgustab kehalist aktiivsust ja seob mitmel korrusel asuvad tööalad.

Poodiumil asuvad rajatise sissepääs, haldusruumid, personali mugavused, andmekeskus ja sõrmejäljefailide hoiuruum.

Image

Poodium on osaliselt põimitud mullaharjaga, mis aitab tagada täiendava turvalisuse ja termilise stabiilsuse.

"Äärmiselt turvaline hoone on kavandatud vastama kaitseministeeriumi terrorismivastase jõu kaitse standarditele, " ütles SOM.

Interjöör on kujundatud väga paindlikuks ja toetama kollegiaalset keskkonda. Avatud tööplatsid võimaldavad koostööd, nagu ka mitteametlikud kogunemisalad igal korrusel.

"Väga väheste suletud kontoritega pakub avatud planeeringuga tööruum koostöökeskkonda, mida saab hõlpsasti kohandada muutuvate vajaduste jaoks, " teatas ettevõte.

Image

Rajatisel on mitmeid jätkusuutlikkuse funktsioone, sealhulgas energiasäästlikud valgustuskontrollid, keskkonnasõbralikud tooted ja materjalid ning rõhu all olev mehaaniline jaotussüsteem põranda all.