Anonim
Image Richard Meier valmib Tel Avivis Bauhausi inspireeritud torn

Ameerika arhitekt Richard Meier on lõpetanud oma esimese projekti väljatöötamise Iisraelis - valgete toorikutega "looriga" kaetud elamutorni, mis tagab, et hoone vastab Bauhaus -era naabritele Tel Avivi valges linnas.

Richard Meieri ja partnerite Rothschildi torn tõuseb UNESCO kaitse all oleva Valge linna keskel asuvas Rothschildi puiesteel 154 meetrit kõrgemale, mis on tuntud oma 20. sajandi arhitektuuri poolest.

Selles piirkonnas elab üle 4000 Bauhausi stiilis hoone, mille ehitasid aastatel 1930–1940 Saksa-juudi arhitektid, kes sisenesid piirkonda enne teist maailmasõda. Nende arhitektuur põhines Bauhausi kunstikooli õpetustel, mis käisid aastatel 1919–1933 ja joonistasid ka modernismi elemente.

Image

Meie paljaste ja tüüpiliselt valgete ehitiste poolest tuntud Meier kavandas torni jaoks kahekihilise fassaadi, mis ulatub tänavapinnast 42 korrust kõrgemale.

Glasuuritud fassaadide ette luuakse õrn valge võre, aknaraamide ja aknaraamide abil, mis tagavad kõrgeima korruse elanikele loodusliku valguse rohkuse ja vaated Vahemere poole. Torni igasse nurka on paigaldatud ka valge alusega rõdu, mis jätkab mustrit.

"Selle saidi tore asi on see, et see on seotud kogu linnaga; see on seotud kõigi 1930ndate imeliste ehitiste ja Rothschildi puiestee ajalooliste hoonetega. See teeb mind väga õnnelikuks, et saan sellises seltskonnas olla, " ütles Meier .

"Valge linna hoonete kavandamine jättis mulle palju aastaid tagasi Iisraeli külastades sügava mulje, nii et selles kontekstis töötamine on olnud minu püüdlus pikka aega, " lisas ta.

"Ma loodan, et selle linna valguse ja vaadete ajatu kvaliteedi kutsumine residentide avatud paigutusele - kujundus, mida me pole siin palju näinud - ühendab olemasolevad elemendid värske vaatenurgaga."

Image

Varjukid peatuvad esimesel korrusel, jättes kõrge fuajee ja kaupluse ruumid valvamata, et luua visuaalne ühendus puiesteega väljaspool. Torni põhikorpuse regmenteeritud õhuavade kohal on laiade linnaakendena ääristatud päikesevarjud ja see tagab katusekorteritest vaate merele lääne poole.

Torni muude mugavuste hulka kuuluvad bassein, spaa, veinikelder ja salongid.

"Torn tõstetakse sihilikult tänava kohale graatsilise piloti peal, lainelise klaasseinaga, pidades silmas Rothschildi ja Allenby selle olulise ristmiku olulisust, " selgitas projekti eest vastutav disainipartner Reynold Logan. "Esimese korruse fuajee, aia- ja kaubanduspindade läbipaistvus ja ülbe avatus aitavad kaasa elavale tänavapildile."

Image

"Läbipaistvus ning sellega seotud ligipääsetavuse ja ühendusega seotud probleemid väärivad iga projekti asjaolude austamist, eriti tihedas linnakeskkonnas, " lisas ta.

"Tunnistame hästi nende probleemide tasakaalustamise paradoksaalset olemust ja Rothschildi tornis on õrn helkur ekraan elegantne valge loor, mis on inspireeritud tavapäraste Lähis-Ida rõivaste ventileeritavatest kaitsekihtidest. See on ka omamoodi" puhver "ja varjab vahet hoone avaliku maine ja selles oleva privaatse valdkonna vahel. "

Image