Anonim
Image Baynes ja Mitchell loovad Chathami sadamatehase ajaloolistesse hoonetesse muuseumikompleksi

Kohaliku meremuuseumi suure laiendamise osana on Inglismaal Chathami ajaloolistele dokkidele lisatud terav must sissepääsuhoone - see on üks kuuest projektist, mis kandideerib tänavu Stirlingi auhinnale.

Londoni stuudio Baynes ja Mitchell Architects töötasid Historic Dockyard Chathamis oma saidi Kentis Medway jõel kapitaalremondi tegemiseks, luues muuseumi jaoks uued galeriid, samuti uue sissepääsu- ja kohvikuruumid.

Arhitektid on reageerinud, paigutades ettevaatlikult uued ehitised ajalooliste hoonete hulka, mis hõlmavad rida 18. sajandi mastimaju.

Image

Chathami sadamatehas oli edukas sadamatehas 16. sajandist kuni hoovide sulgemiseni 1984. aastal. Sellest ajast alates on paljud ajaloolised ehitised muudeks otstarveteks, sealhulgas muuseumi poolt.

Oluline osa saidi pärandist on 18. sajandi hoonete rida, mis on ehitatud sõjalaevadelt päästetud puidul.

Nendes hoonetes elasid purjetamise kuldajal masti tootjad ja laevakaitsjad, enne kui need muudeti sõjalaevade ehitusega seotud väiksemate ametite töökodadeks.

1995. aastal ühe hoone alla paigutatud 18. sajandi sõjalaeva Namur nimega Namur raami avastus viis pikale väljakaevamisprotsessile. Just pärast seda toodi pardale Baynes ja Mitchell Architects.

Arhitektidele tehti ülesandeks viia läbi ulatuslik restaureerimine, et muuta see ala suuremaks muuseumikompleksiks, mida nimetatakse Ookeanide Komandoks. Neil paluti luua uus hoone, mis toimiks nii muuseumi sissepääsu kui ka külastuskeskusena, samuti ruumi laeva jäänuste tutvustamiseks teiste eksponaatide kõrval.

Asudes parkla ja peamiste kõnniteede poole, mida külastajad kasutavad saidile saabumisel, on uus sissepääs tühimik kahe olemasoleva hoone vahel ja pakub tugevat kohalolekut dokkide kompleksi sees.

Terava otsaga viil täiendab mastihoonete rea hammasprofiili, kuid selle kõrgus ja tumeda tsingitud tsinkkatte kasutamine tähistavad seda tänapäevase lisana.

"Sellel lõigul mõlemal küljel asuvatel kahel hoonel on saehambakatusega väga traditsiooniline dokkimisprofiil, " rääkis stuudio kaasasutaja Alan Mitchell Dezeenile. "Idee oli jätkata seda lähenemist, kuid muuta rütmi, muutes kõrguse muutust."

"Kui inimesed lähenevad saidile sageli eemalt, peab see hoone end selles üsna robustses kontekstis kuulutama, kuna see on suurem ja külgnevate ehitiste värviga erinev."

Image

Lisaks muuseumi sissepääsu vormistamisele on kitsa hoone põhieesmärgiks mõlemal küljel asuvates renoveeritud mastimajades ringluskeskuse loomine, mis ühendab näituse-, toitlustus- ja jaemüügipindu.

Konstruktsioon ühendab ka esimese korruse alad poolkeldriga galeriiga, mis võimaldab külastajatel jälgida Namuri raami lähedalt.

"Pidasime oluliseks, et külastaja saaks elada ruumi, kus puit oli, " ütles Mitchell. "Me pidime pakkuma inimestele võimalust saada aru selle arheoloogilise leiu ulatusest ja seda kõike korraga kogeda."

Image

Arheoloogilise leiukoha taseme kohal sissepääsuhoonesse ja sellega külgnevatesse hoonetesse sisestatud uus korrus on alumise galeriiga ühendatud kaldteede ja lühikese sammuga, mis loovad järkjärgulise ülemineku.

"Me ei soovinud, et inimesed tõesti märkaksid, et nad muutuvad tasemel, peale selle, kus tutvustasime konkreetseid kirjavahemärke, mis aitavad orienteerumisel, " ütles projekti arhitekt Brendan Higgins. "Tahtsime, et see juhtuks loomulikul viisil, selle asemel, et oleks selge, et laskute keldrisse."

Sissepääsu mõlemal küljel asuvatel ajaloolistel hoonetel on traditsioonilised katusekorrused, mis on ehitatud laevadelt võetud suurtest konstruktsioonipuudest.

Stuudio tahtis seda konstruktsiooni ja materiaalsust esile kutsuda, kuid kergemal, korduval kujul, mille tõttu nad võtsid olemasolevate konstruktsioonide võre ja pooleks, et võimaldada õhemate konstruktsioonielementide kasutamist.

"Traditsiooniline kuningapostide struktuur tugineb püstolitele ja sarikatele, kuid meie vahel on lihtsalt sõrestikud ja selle vahel lai põikpuidust tekk, " tõi Mitchell välja. "See on kergem ja lihtsam struktuurne süsteem, kuid mõlemad viitavad otse üksteisele."

Ümbritseva tööstusrajooni lihtne ja vastupidav materjalipalett andis piiratud arvu materjalide kasutamist kogu projekti vältel.

Must tsingitud tsink katab kogu välispinna ja seda täiendab must lubjakivi, mida kasutatakse sillutuseks kogu hoonet ümbritseval haljastatud alal. Need ruumid aitavad külastajatel mõista originaalsete dokkide paigutust ja toimimist.

Image