Anonim
Image Bornstein Lyckefors Architects ehitab erksavärvilise punase salongi kui Rootsi pere jaoks mõeldud retriit

Rootsi traditsioonilised aitad andsid inspiratsiooni sellele punase tooniga puidust kajutile, mille Göteborgi ateljee Bornstein Lyckefors Architects kavandas innsale meremehele ja tema kahele lapsele.

Image

Rootsi läänerannikul väljaspool Göteborgi asuv maja pakub kolmeliikmelisele perele põgenemist linnast, mis asub ka ookeani lähedal. Selle nimi on Späckhuggaren, mis tähendab kliendi purjeka järel Killer Whale.

Image

Elukoht asub põllumaa serval, platsil, mille varem hõivas tulekahjus hävinud 19. sajandi talukiosk ja ladu.

Võttes nendest lihtsatest ehitistest näpunäiteid, lõid arhitektid puitkarkassi, mis oli kaetud õhukeste vertikaalsete puitribadega.

Need puitpinnad on värvitud erksavärvilises punases toonis - viide puidupeitsile ja säilitusainele, mida tavaliselt kasutatakse Skandinaavia hoonetel, toodetud Falu Rödfärgil ja tavaliselt viidatud kui Falu punane.

Rootsi arhitektid viitavad sellele traditsioonile sageli alates Tham & Videgårdist kuni Claesson Koivisto Rune.

Image

"Väliskülg on värvitud punaseks traditsioonilise punase rootsi valgepesuga, mida sageli kasutatakse küünte ja maapiirkondade vanemate eluruumide jaoks, " rääkis stuudio kaasasutaja Andreas Lyckefors Dezeenile. "Me kasutasime seda austusavaldusena vanale maapoele, mis 19. sajandil selle saidi majutas."

Muud omadused, mis annavad hoonele maaelu esteetika, on suured "ait-stiilis" uksed, mis avanevad, et paljastada hiiglaslikke aknaid, kust avaneb vaade elutoast.

Nagu ka välisilme, valisid arhitektid maja sisemuse jaoks lihtsa materjalipaleti.

Domineerib puit - lagesid katvatest palkidest taladest kuni sisseehitatud vineerist sisustuseni. Neid materjale täiendavad betoonpõrandakatetes leiduvad hallid toonid ja mõned seinad joondavad puitkiudplaadid, mida kasutati ka köögikappide ehitamiseks.

Hoone paigutus oli kavandatud nii, et see võimaldaks piisavalt ruumi suurte koosviibimiste korraldamiseks, aga ka selleks, et tunda end intiimselt ka siis, kui pere on üksi.

Maja on jaotatud kolmeks nihketasandiks, sealhulgas väike pööninguruum, mis pakub vaateid korruste vahel ja loodusliku valguse voogu.

"Kujunduse kandev kontseptsioon on avatud sektsioon läbi maja, " selgitas stuudio. "Nii nagu avatud plaan, võimaldab see ka tubadel kahe korruse vahel põimuda."

Esimesel korrusel on läänepoolses osas rühmitatud avatud planeeringuga puhkeruum, köök ja söögituba. Sisseehitatud vineerist lahtikäiva lauaga raamaturiiul jookseb kahekordse kõrgusega elutoa ühest seinast üles, mis avaneb maja taga asuvasse aeda.

Köögi taha jääv nišš on diivanvoodiga, luues hoone sissepääsu lähedusse eraldatud lugemisala.

Image

Teisele korrusele viib vineerist trepp. Koos kahe laste magamistoaga sisaldab see tase ka teist puhkeruumi, kus isal on trummikomplekt. Metallist võrk moodustab ühe seina, et pakkuda vaadet allpool asuvale ruumile.

Ülemine korrus on väikseim - selle jalajälg ühtib selle all asuva esimesel korrusel asuva salongi jalajäljega - ja see sisaldab isa magamistuba.

Image