Anonim
Image

Woods Bagot ühendab tellistest ja laudadega märgistatud betooni kõigis Elwoodi maja korterites

Selle madala asetusega tellistest ja betoonist korterikompleksi kavandas arhitektuuribüroo Woods Bagot, et kajastada Melbourne'i äärelinnas asuvate ümbritsevate hoonete ulatust ja olulisust.

Image

Elwoodi maja asub endises pensionäride teenindusliiga kogukonna saalis Elwoodis, siseses äärelinnas, mis asub Melbourne'i keskmisest äripiirkonnast umbes kaheksa kilomeetrit lõunas.

Neljakorruselises korteris on 30 korterit, suurusjärgus üks kuni kolm magamistuba. Iga üksus on ainulaadne ja kujundatud individuaalse majana, mis on suunatud kohalikele omanikele-valdajatele, kes soovivad vähendada kompaktsemate elukohtade suurust.

Korterid on rühmitatud hoonesse, mis on projekteeritud koostöös kliendi Piccolo Developmentsiga, et luua kombineeritud individuaalsustunne ja kogukondlikkus, aga ka ühendus paikkonnaga.

"Arvestades objekti ajalugu, kajastab hoone ümbritseva naabruskonna teravilja ja ulatust, pakkudes samal ajal välja arhitektuurikeele, viies sisse täpsustatud detailsusastme, " ütlesid arhitektid.

Image

"Skeem tugineb ehitatud vormi mõjutamiseks selle vahetu konteksti iseloomule, muutes tüüpiliselt väikesemahulise elamu rahvakeeli telliskivi mustri kaasaegses tõlgenduses, " lisasid nad.

Ühest küljest ulatub hoone kõrgus objektiplatsi piirini, lähtudes sellest, kuidas piirkonnas ridaelamuboksi ehitatakse.

Naabruses asuvate terrasside edasiseks kajastamiseks purustatakse kõrgused avadega, mis võimaldavad valguse ja loodusliku ventilatsiooni tungimist sügavale põrandaplaani.

Need lüngad väljendavad ka üksikute üksuste eraldatust, suurendades iga omaniku ruumitunnet ja privaatsust.

Konstruktsiooni jaoks kasutatav laudmärgisega betoon tutvustab fassaadidele tekstuurilist detaili, kus seda täiendavad rõdude vooderdusega tumedatest tellistest istutajad.

Töötlemata betoon ulatub üle rõdude seinte ja pehmendab seda, ulatudes ka ühiskasutatavatesse ruumidesse ja eluruumidesse, kus see annab käegakatsutava ühenduse aluseks oleva ehitusmeetodiga.

Image

Esimese korruse fuajee saab looduslikku valgust tellistest vooderdatud aatriumist, mis sisaldab peegeldavat basseini ja vee funktsiooni, mida ei arvestata ülemiste korruste sisemiste rõdudega.

"Rahuldades vaikuse ja vaimsuse hetke, pakub veefunktsioon ja sissepääskulptuur elanikele elementi, mida tavaliselt leidub majas kui korteris, " ütlesid arhitektid.