Anonim
Image

Productora ehitab Mehhiko arheoloogia- ja tekstiilikeskuse, kasutades toonitud betooni

Mehhiko arhitektuuribüroo Productora on selle muuseumi ja raamatukogu ehitamiseks Oaxacas kasutanud pigmenteerunud betoonseinu, telliskivielemente ja puitraamiga aknaid.

Productora kavandas Teotitlán del Valle kogukonna kultuurikeskuse - väikese küla Sierra Juárezi mägede jalamil.

Image

Projekti eesmärk on tähistada kogukonna pärandit, mis loodi 1495. aastal ja on tuntud tekstiilitootmise poolest - eriti kudumise ja loodusliku suremise tehnikad. Piirkonnas asub ka suur arheoloogiline koht, mis on populaarne turismisihtkoht.

Muuseum ja raamatukogu on kahe eraldi köidetena ehitatud astmelisel saidil koos materjalimaterjaliga, mis on valitud lähedalasuvate hoonete - nagu punane telliskivi ja apelsini krohvimine - ja kivist sillutatud avalike platside täiendamiseks küla ümber.

Image

Betoonseinad on pigmenteerunud ja tekstureeritud vertikaalsete puittahvlite jäljenditega ning jäävad ka seestpoolt katmata. Muud materjalid, sealhulgas puit, telliskivi ja savi, hangitakse kohalikest piirkondadest.

"Formaalselt juhib projekti vahetu konteksti esteetika, mis määrab kõrguse, värvi ja kasutatud materjalid, " ütles Productora. "Arhitektuurimahud esindavad karmi, neutraalset fassaadi."

Image

Kurvides saidi esiküljel linna peaväljaku poole, asub muuseumi suurim ja silmapaistvam maht.

Suur puidust käsipuuga tellistest astmete komplekt hõivab hoones suure tühiku, et ühendada plaza teisega madalamal tasandil.

"See aitab parendada üle saidi kulgevaid ja peaväljakuga ühendavaid jalakäijate marsruute, sisestades kultuurikeskuse loodud uued avalikud ruumid olemasolevate platside vooluringi, mis määratlevad küla linnastruktuuri, " rääkis stuudio.

Trepp eraldab kolmekorruselise hoone kaheks alaks, mille ühel küljel on vastuvõtu- ja kingituste pood, arheoloogialadu ja mitmeotstarbeline ruum.

Image

Teisel küljel asuvad kolm korrust näitusepinda, kuhu pääseb kõverdatud betoonist trepiga. Ülaosas avanevad klaasitud uksed terrassile, mis on ka hoone kuju välja nikerdatud.

Kahekorruseline raamatukogu on lihtsama paigutusega, esimesel korrusel on eraldi lugemisalad lastele ja täiskasvanutele ning ülaltoodud tasemel arvutiruum.

Image

Productora valitud laudtähisega betoonseinte ja kaldkatuste jaoks ühenduse kultuurikeskuse jaoks on palju sarnasusi ettevõtte kolmnurkse kontserdisaaliga Mehhiko keskel Cuernavacas, mis asub ka arheoloogilise väljaku kõrval.

Stuudio ütles, et lisaks esteetilistele eesmärkidele aitab disain kaasa hoone loomulikule õhuvoolule, et muuta see Mehhiko soojas kliimas mugavaks ruumiks.