Anonim
Image

MW Works'i väike maja on bluff, kust avaneb vaade Washingtoni Puget Soundile

Ameerika stuudio MW Works on konstrueerinud kompaktse salongi Washingtoni metsas, mille välisseinad on plakeeritud ilmastiku seedri ja musta tsemendi sisse.

Kabiin nimega Little House asub Seabeckis, veepiiril asuvas külas ja endises veskilinnas Washingtonis. See asub metsas bluffil, kust avaneb vaade Hood Canalile - looduslikule veeteele, mis on osa Puget Soundist.

Seattle'is asuv stuudio MW Works ehitas puhkekodu Houstoni klientidele, kes on piirkonnas palju suve veetnud, külastades pereliikmeid lähedalasuval kinnistul.

"Nad armastasid lõuna kanali metsikust ja kujutasid ette omaette väikest taandumist siin, " ütles MW Works oma avalduses.

Image

Ristkülikukujuline kabiin ehitati olemasoleva vundamendi kohale, mille mõõtmed olid kuus kuni kuus meetrit. Meeskond püüdis luua kompaktse eluruumi, mis oleks tõhus ja suhteliselt hõlpsasti ehitatav.

"Väike jalajälg oli lõpuks tõhus vahend projekteerimisprotsessi juhtimiseks, " ütlesid arhitektid. "Keskenduti põhialustele ja lisad toimetati välja nii soovi kui ka vajaduse tõttu."

Image

Kujutatud "lihtsate kastidena, millel on suured nikerdatud avad", tõuseb kabiin kahele tasemele ja hõlmab 1140 ruutjalga (106 ruutmeetrit). Välisseinad pakitakse seedrisse - mis on oksüdeeritud, et kiirendada materjali vananemist ja muuta see mustaks -, ning mustaks värvitud tsementpaneelid.

Image

Põhja- ja läänefassaadidel pakuvad klaasipinnad tugevat ühendust loodusmaastikuga. Salongi teised küljed olid enamasti läbipaistmatud, et varjata vaateid sõiduteelt ja naabruses asuvatest kinnistutest. Lõunapoolsetel kõrgustel ühendas meeskond küttepuude hoidmiseks mõeldud nurga.

Image

Kabiinile lähenetakse lõuna poolt, kus õhuke varikatus varjutab veranda ja tähistab sissepääsu. Veel üks terrass, mis asub kodu loodenurgas, ulatub maastiku poole ja "toimib hüppepunktina vee servani ekslevale radade süsteemile".

Image

Eluruumi sees asub maapinnal mudaruum, köök ning avatud planeeringuga elu- ja söögituba. Maast laeni klaasist avaneb vaade vee põhjaosale ja mägisele maastikule. Ülemisel korrusel paigutas meeskond kaks magamistuba ja ühise vannitoa.