Anonim
Image

Dot Architectsi kokkupandav moodulkogu on ehitatud vaid seitsme päeva jooksul

Dot Architects on valminud Hiinas asuvas kooliraamatukogus, mille on nädala pärast ehitanud amatöör-ehitajad, kasutades WikiHouse avatud lähtekoodiga arhitektuuriplatvormi.

Huaxia tähekogu on täienduseks Hebei provintsis asuvale Er-tai algkoolile, maakogukonnale, mida vaevab suur vaesus.

Koolis on 1000 õpilast, kelle ainus raamatukogurajatis oli varem vaid 45 ruutmeetri suurune lugemissaal. Hiina stuudio Dot Architects loodi eraldiseisva struktuurina selleks, et majutada spetsiaalset raamatukogu ja lugemissaali.

Image

Raamatukogu rahastas Huaxia panga annetus ja selle ehitasid panga MBA programmi tudengid. See kvalifitseerimata tööjõu kasutamine nõudis algajatel ehitajatel lihtsa konstruktsiooni väljatöötamist vaid ühe nädala jooksul.

"Raamatukogu kavandiskeem pidi vastama ehitusprotsessi erinõuetele, " selgitas Dot Architects, kes suutis ehituse abistamiseks kutsuda 46 vabatahtlikku.

Image

Raamatukogu põhineb avatud lähtekoodiga süsteemil, mille on välja töötanud Wikihouse Foundation, mis pakub allalaaditavaid jooniseid lihtsatele struktuuridele, mida saab kiiresti ja arusaadavalt ehitada.

Dot Architects kasutas süsteemi varem Pekingis futuristliku kontseptsioonikodu kavandamisel, samas kui Londoni stuudio Hawkins \ Brown kasutas seda 21 moodulist tööruumi paigaldamiseks kuninganna Elizabethi olümpiaparki endise saatekeskuse kohale.

Image

Eelmonteeritud hooned koosnevad moodulitest, mis on monteeritud tehases, kus konstruktsioon ja isolatsioon on ühendatud välis- ja siseseintega.

Kui moodulid on kohale toimetatud, saab need oma kohale kinnitada ja lihtsalt põhikonstruktsiooni külge kinnitada. Mitu moodulit järjest kombineeritult moodustavad ühtlase sektsiooniga piklikud mahud.

Image

Raamatukogu koosneb kolmest identsest piklikust köitest, mis on paigutatud järjestikku ja paigutatud pisut plaanipäraselt. Iga konstruktsiooni viilasein on süvistatud, et sissepääsu juures oleks varjuline veranda.

Põhjaosa koosneb raamatukogu riiulitest, keskosa hõivab avalik ruum ja siseõu ning lõunaosas asub lugemissaal. Külgnev pergola pakub varjutatud väliruumi.

Image

"Raamatukogu sulandub kohalikku konteksti tüüpilise kolmnurkse viilukujulise ribaga, kuid selle järkjärguline paigutus ja sisemine siseõu annavad ülikoolilinnakule huvitava ja interaktiivse ruumi, " lisas arhitekt.

Fassaadidesse sisseehitatud rohked aknad tagavad ruumide siseruumides heleda valguse. Ruumid on plakeeritud puitlaastplaadist paneelidega, mis järgivad viilutatud kuju ja loovad kogu hoones ühtsustunde.