Anonim
Image

Londoni kodututele kättesaadavaks tehtud puidust magamisasemed Reed Wattsi poolt

Lihtsalt kokkupandavatest puitpaneelidest valmistatud modulaarsed magamisasemed pakuvad Londonis kodututele ajutist majutust.

Kümme Londonis asuva arhitektuuristuudio Reed Wattsi kujundatud kokkupandavast poodiumist on paigaldatud Deptfordi 999 Clubi öövarjualusesse.

Nad pakuvad turvalist ajutist majutust inimestele, kes muidu magavad tänavatel.

Image

Reed Watts teeb disainilahenduse Internetis kättesaadavaks ka Creative Commonsi litsentsi kaudu, nii et igaüks, kellel on vastavad võimalused, saaks paljundada täiendavaid kaunad ja teha need abivajajatele kättesaadavaks.

Arhitekt ja Reed Wattsi kaasasutaja Matt Watts loodab, et teised pealinna ettevõtted pakuvad vabu kohti.

"Vabastades disainilahenduse tasuta kasutustasu Creative Commonsi litsentsina, loodame anda võimalikult paljudele organisatsioonidele võimaluse kasutada poodiume seal, kus on vaja lühiajalist peavarju, " sõnas ta.

Projekti algatas 2017. aastal konkurss, mida korraldas heategevusorganisatsioon Commonweal Housing, kus kutsuti üles ideid aitama Rumeenia võõrtöötajatel, kes olid sunnitud asuma laagrisse üldkasutatavatesse parkidesse või alatesse.

Neid sisserändajaid on Ühendkuningriigi pealinnas hinnanguliselt 170 000 kodutut - see vastab ühele 52-st inimesest.

Reed Watts võitis konkursi oma disainilahendusega madala tehnoloogiaga poodiumitele, mida saab hõlpsasti paigaldada sellistesse ruumidesse nagu koolisaalid või kasutusest kõrvaldatud ehitised.

Prototüübi kabiinid olid varem paigaldatud nii 999 klubisse kui ka Housdon Housing Justice'i, et arhitektid saaksid kontseptsiooni katsetada. Selle disainilahenduse kohandatud versioon on see, mis nüüd kasutusele võetakse.

Iga kamm koosneb 18-millimeetristest paksustest tulekindlast kasevineerist ühendatud paneelidest, mida saab käsitsi kokku panna. Koos moodustavad nad umbes kuubikujulise konstruktsiooni, mille pikkus on 2, 1 meetrit, pikkus 2, 1 meetrit ja laius 1, 9 meetrit.

Igal ühel on madrats, mis on üles tõstetud platvormil, mis toimib voodi, istme ja turvalise panipaigana. Kardin pakub kasutajatele privaatsuse võimalust.

Klubis 999 kasutatavad kümme on konstrueeritud pro bono kohaliku valmistaja Aldworth James & Bondi poolt, kasutades selleks spetsiaalsete paneeltoodete annetatud materjale.

Image

Maailma linnades on pakutud ja proovitud ka muid magamisasemete näiteid. Näiteks pakuti Hongkongi tehaste sisemuses välja bambusest mikrokorterid, Bangkokist pärit disainilahenduse puhul nähti aga, et kergkruusid paigaldatakse lõpetamata kõrghoonetesse.