Anonim
Image

Tod Williams Billie Tsien remondib postmodernistlikku Dartmouth Hoodi muuseumi

Tod Williams Billie Tsien Arhitektide New Hampshire'is asuva Hoodi kunstimuuseumi olulisel laiendamisel ja renoveerimisel on kesksel kohal olnud postmodernistliku arhitekti Charles Moore'i klaasist ja hallist tellistest trepp.

Dartmouthi kolledži kunstiasutus avatakse 26. jaanuaril 2019 pärast pingutusi oma õppevõimaluste suurendamiseks ja galeriide lisamiseks, et näidata rohkem oma ulatuslikku, üle 65 000 teose kogu.

Image

Tod Williams Billie Tsieni arhitektide projekt lisab Moodsi poolt 1985. aastal valminud Hoodimuuseumile 40 protsenti põrandapinnast, suurendades selle suurust 62 400 ruutjalgani (5797 ruutmeetrit). Lisanduste hulka kuulub kuus uut galeriid olemasolevale 10-le ja kolm uut klassiruumi, kus on uusim objektiõppe tehnoloogia - kolmekordistades varasemate õpetamisruumide arvu.

Image

Hoovi ümber kõverduv originaalhoone pesitseb ülikoolilinnaku 19. sajandi punastest tellistest Wilsoni saali ja modernistliku Hopkinsi etenduskunstide keskuse vahel, mille ehitas Wallace K Harrison 1962. aastal.

Abikaasade-abikaasade duo Williams ja Tsien on selle õueala katnud, et luua põrandale koht põrandad, õhtusöögid ja etendused ning galeriid ülal asuvale põrandale.

Alumine fuajee sisaldab topeltkõrget sissepääsu muuseumi, Moore'i olemasolev klaasitud trepikoda kulgeb kõrvuti, et loomulikku valgust pääseks taga asuvatesse galeriidesse.

Uus katus toimib trepikodade akende varjutusseadmena, hoides ära pimestamise, mis varem takistas sisemist vaadet.

Kuigi Williamsi ja Tsieni eesmärk oli säilitada võimalikult palju olemasolevat struktuuri, nõuti paigutuse parandamiseks osad eemaldamist. Paar võrdles seda protsessi eelmise aasta pressikonverentsil kavandi lahtiharutamisega.

Sektsioonid lammutati, et luua muuseumi kaudu uusi marsruute, sealhulgas põhja-lõuna link Dartmouthi roheliseni ja ida-lääne tee läbi ülikoolilinnaku.

Viimane liitub sissepääsuga muuseumi ees uues ülisuures mahus. See on ehitatud "valgest" tellistest, et täiendada olemasoleva konstruktsiooni punast tellist.

Image

Muude olemasoleva hoone parendamiseks mõeldud detailide hulka kuulub kaarjas aken, mis järgib olemasoleva Moore'i hoone ava kõverat.

Galeriiruum võtab enda alla uue mahu ülemise astme ja seda torgatakse 14-ruutmeetrise (1, 3-ruutmeetrise) akna abil, mis on mõeldud hoone signaalimiseks majaka majakaks.

Image

Sellele küljele sisenemine viib uude teise treppi, mille arhitektid lisasid, et moodustada pidev trass läbi hoone, täiendades olemasolevat treppi.

Valge värviga seinte, puitpõrandate ja halli kivi lihtne palett on ette nähtud järjepidevuse tagamiseks avalike näitusepindade ja õppegaleriide maa ja esimese korruse kaudu.

Image

Kuigi need kaks taset on kõigile avatud, on Williams ja Tsien määranud teisele korrusele halduskontorid ning esemete hoidmise ja näituse ettevalmistamise keldrisse.

Hoodimuuseumi peetakse Moore'i üheks olulisemaks projektiks, keda New York Times kirjeldas järelehüüdes kui "ühte mõjukaimat ja viljakamat postmodernistliku disaini praktikut", pärast tema surma, kes oli 1993. aastal 68-aastane.

Image

Tema silmapaistvuse tõttu on Williams ja Tsien silmitsi kriitikaga muudatuste osas, mida nad soovitasid hoone 50 miljoni dollari (38 miljoni naela) suuruse kapitaalremondi käigus.

Firma väitis vastuseks, et parandused parandavad originaali, ning kutsus kriitikuid üles otsustama, kuni muuseum taasavatakse.

Image

"See ei ole nii hõlpsasti tuvastatav, see on väga silmkoeline, " ütles Tsien aastal 2018. "Ma arvan, et see on oluline osa mõtlemisest, mis puudutab lihtsalt objekte kõikjal, vaid kudumist koos."

1986. aastal loodud ettevõte on kõige tuntum New Yorgis asuva 2001. aasta Ameerika rahvakunstimuuseumi poolest, mis lammutati vastuoluliselt 13 aastat pärast selle rajamist, et rajada teed naaberriigi MoMA laienemisele.

Image