Anonim
Image

Betoonist väljapanekuruum tutvustab Bahreini arhitektuurilist minevikku ja olevikku

Arhitektid Leopold Banchini kinkisid Bahreinis Muharraqis asuvale arhitektuuripärandi majale sissetõmmatavad klaasseinad, mis avavad selle ümbruse.

Arhitektid Noura Al Sayeh Holtrop ja Leopold Banchini kujundasid Muharraqi linnas asuva tühja platsi jaoks arhitektuuriarhiivi ja näitusepinna, mis on tuntud tiheda linnakanga ja traditsiooniliste Bahreini majade poolest.

See pakub alalist kodu arhitekti John Yarwoodi arhiivile, kes dokumenteeris ja uuris Muharraqi arhitektuuripärandit 1980ndatel.

Image

Kohaliku rahvakeeli jäljendamise asemel otsustas projektimeeskond tutvustada tänapäevast arhitektuurilist väljendust, mis kajastaks linna pidevat arengut.

Hoone on ehitatud raudbetoonist, 26-meetrise talaga, mis katab saidi laiuse ja ühendab tänavaid mõlemas otsas.

Image

See konstruktsioonilahendus võimaldab tõsta fassaadidesse integreeritud lükanduksi tala moodustatud tühikusse, mille tulemuseks on avatud ruum, mis toimib avaliku käiguna.

Selle külgkõrgused hõlmavad ka glasuuritud pindu, mida saab täielikult avada, tõmmates sisse kogu pikkusega voltimisuksed.

"Projekt on kavandatud talakonstruktsioonina, mis raamib kahe naabruses asuva hoone olemasolevaid külgnevaid seinu, toimides ühtlasi nii linna, nii vana kui ka uue arhitektuuripärandi näidisena, " ütlesid arhitektid oma avalduses.

Uue hoone raudbetoonpinnad on kontrastina naabrite korallkivi ja plokkidega.

Image

Olemasolevad seinad on värvitud õhukese kihina lubjapesuga, mis loob näitusepinnal ühtlase tunde ja esindab kohalike hoonete traditsioonilist viimistlemist.

Projekti tellis Shaikh Ebrahimi kultuuri- ja teadusuuringute keskus, MTÜ, mis keskendub Bahreini traditsiooniliste hoonete säilitamisele ja kohaliku kultuuri edendamisele.

Yarwoodi arhiivi majutamiseks ja kuvamiseks mõeldud ruumi kõrval sisaldab keskus väikest arhitektuurikogu ja näituseala.

Projekt tutvustab Muharraqi arhitektuuri kujundusega, mis kutsub külastajaid tänavatelt eemale ja tutvustab näituse raames naabrite fassaade.

Selle kujundus kujutab käegakatsutavalt piirkonna arhitektuurilist arengut, pakkudes kultuuriruumi, mis osaleb aktiivselt kohalikul maastikul.

"Pakkudes projektile ruumi, mille saab tänavatel täielikult avada, naabruses, kus asuvad kogukonnad, mis tunnevad end sageli tõrjutuna, üritatakse projektiga pakkuda uut näituse tüpoloogiat, " lisasid arhitektid.