Anonim
Image

Taller Paralelo muudab hüljatud Mehhiko hoone Cachai majaks

Arhitektuuristuudio Taller Paralelo on selle elukoha loomiseks kapitaalremondi teinud Mehhikos mahajäetud hoone, mis on paigutatud peegeldava basseiniga sisehoovi ümber.

Sekkumisega taaselustati 1960. aastate hoone, mis asus Lomas de Chapultepeci naabruses. Vaatamata kehvale seisule oli see Mehhiko linnas asuva stuudio andmetel päästetav.

"Projekti põhiideeks oli suurema osa algse maja konstruktsioonielementide ärakasutamine, et see oleks kasumlik, " ütles firma, mida juhivad César Flores ja Mikel Merodio, projekti kirjelduses.

Algne struktuur ehitati jagatud tasemel konfiguratsioonis, mille Taller Paralelo on nende sekkumisel säilitanud. See tähendab, et Cachai maja koosneb kolmest korrustatud korrusest, mille erinevad tasemed on ühendatud lühemate treppide kaudu.

Projekti silmapaistvaks jooneks on esimesel korrusel asuv sissesõit, millel on peegelduv bassein, mis on mähitud laudiga tähistatud betoonseinte ja liistuekraanidega.

Image

Ka sellel tasemel on Taller Paralelo lisanud multifunktsionaalse denni, mida saab kasutada filmiruumina või külaliste sviidina. Sisse pääseb ilma koju sisenemata, et pakkuda külastajatele rohkem privaatsust.

Laudiga tähistatud betoonseinast konsoolitud betoontrepid viivad väliruumist ülal asuvasse aeda ja peakodu.

Image

Esimesel korrusel asuvad elamispinnad hõlmavad piduliku fuajee ja terrassile avaneva puhkeruumi. Samuti on väike aed, kus on kujutatud Jaapani Guava puud.

Perekonna köök, elu- ja söögituba hõivavad idakülje teisel tasandil. Pool taset üles viib laste magamistubadesse, mis on aia poole ja kus on ühiskasutatav rõdu - üks sealsamas sisalduvatest sarjadest.

"Terrassidel on väga oluline roll, nii et igal ruumil on tegelik seos väljastpoolt; konteksti ärakasutamine, " ütles Taller Paralelo.

Image

Kaks parimat taset on paarilise jaoks. Nende magamistuba, vannituba ja kapp asuvad ühel küljel, teisel poolel asuvad õppetool ja puhkeruum.

Taller Paralelo kasutas renoveerimisel piiratud hulga materjale, andes kodule minimalistliku esteetika. Välisseinad on enamasti valgeks värvitud, mõned betoonielemendid on nähtavad kogu kodus.