Anonim
Image

Shigeru Ban kujundab butiikhotelli, mis kerib läbi Jaapani metsamaa

Jaapanis asuva Shigeru Ban-disainitud Shishi-Iwa maja boutique-hotelli südameks on ruumide sujuv voog, sealhulgas raamatukogu, 250-puuaed ja ühine sotsiaalne ruum.

Pritzkeri auhinnaga pärjatud arhitekti praktika kujundas 10-toalise kuurordi, mille nimi oli Shishi-Iwa maja, "taastavaks taandumiseks, mis tugevdab looduse, arhitektuuri ja inimliku seose suhteid".

Image

Nagano prefektuuris mägikuurortis Karuizawas Nagano prefektuuris umbes 90 miili kaugusel Tokyost asub taandumine metsamaal, kust avanevad vaated piirkonna kuulsatele mägedele, jõgedele ja väikestele küladele.

10 tuba on jaotatud kolme kahekorruselise terrassvilla vahel, mis on kavandatud julgustama nii avalikke kui ka erasektori kogemusi pideva ruumivoo ja ühiste mugavuste kaudu.

Image

"Kõik alates ehitamisest kuni mööbli ja interjööri detailideni oli hoolikalt läbi mõeldud ja kaalutud konkreetse atmosfääri saavutamiseks, " ütles Ban.

"Sise- ja välisruumide sulandamise teel lõime külaliste tubades ja ühiskondlikes alades ainulaadsed avad, et võimaldada parimat vaadet aiale ja julgustada juurdepääsu õue."

Suur puitkarkassiga klaasukste komplekt tervitab külastajaid kahekorruselises vastuvõtu- ja raamatukogu ruumis, mis avaneb otse aeda.

Kolme kuni nelja toaga klastrid koos ühise kööginurgaga istuvad ümber Suure Toa - ühise ruumi, mis ühendatakse ka aiaga külgneva köögiga suurte õhtusöökide pidamiseks.

Image

Konstruktsiooni loomisel kasutati rea modulaarseid elemente koos eelmonteeritud vineerpaneelide ja puitkarkassi sektsioonidega, mida oli võimalik olemasolevale metsamaale minimaalselt mõjutada.

See viilraami struktuur on seejärel sisemiselt paljastatud, luues soojad ja lihtsad ruumid, mis rõhutavad suuri avasid ja vaateid väljapoole. Konstruktsioonide käiku täiendab mähis ja laineline metallist kaldkatus.

Image

"Iga külalistetuba on iseenesest meditatiivne retriit, kust avanevad maalilised vaated Asama mäele või kaunile aiale, " ütles arhitektuuristuudio.

Esimese korruse tasemel avanevad toad otse aeda, kõrgemal asuvad toad aga rõdu terrassiga. Kõik interjöörid ja mööbel on Ban poolt kujundatud või valitud, sealhulgas elemendid, mis on valmistatud paberitorudest, millel on arhitektide katastroofiabi tööde järel allkirja motiiv.

Image