Anonim
Image

Mary Duggan viib lõpule Londoni teadusmuuseumi mitmekülgse ürituste ruumi

Gauzy valged kardinad ja peenelt mustriga põrandad aitavad korraldada selle sündmuste ruumi paigutust, mille on loonud arhitekt Mary Duggan Londoni teadusmuuseumi jaoks.

Lõuna-Kensingtonis asuva teadusmuuseumi hoone viienda ja kuuenda korruse hõivatud kahetoaline rajatis on mõeldud "pidevalt muutuvaks tegevusteatriks".

Alates 1980ndatest on neid ruume kasutatud meditsiiniajaloole pühendatud galeriidena, kus on väga vähe looduslikku valgust.

Et muuta need ürituste korraldamiseks sobivamaks, keskendusid Mary Duggan ja tema meeskond nn musta kasti väljanägemisest vabanemisele.

"Meie lähenemine hoone kujundusele on olnud suunatud tugeva motivatsiooni abil luua visuaalselt ja ruumiliselt eristatavaid sisekeskkondi, pakkudes paindlikkust iga kasutaja vajaduste rahuldamiseks, " selgitas Duggan.

"Selline lühike kirjeldus võib hõlpsasti vaikida tuima määratluse järgi - ruum, mis on määratletud ainult funktsionaalsete osade parameetritega, " jätkas ta, "nii et oli oluline, et lõime oma identiteediga ruumi."

Iga korrus on nüüd jagatud külastajaid majutavaks tsooniks, mis on teenindatav, ja kahvatu vaheseinte taha peidetud abifunktsioonide tsooniks. Need on ühendatud uue, täiesti valge trepi abil, millel on metallist käsipuu.

Külastajate piirkonnas halli vaiba põrandad on trükitud tohutute kattuvate ringidega, mille eesmärk on jäljendada geomeetrilisi värvikatseid, mille ameerika-saksa kunstnik Josef Albers esitas oma 1963. aastal ilmunud raamatus „Värvide interaktsioon“.

Põrandatel olevad mustrid on ka visuaalseteks markeriteks istmete korraldamiseks ürituste ajal.

Läbi lae keerduvatele radadele seatud õhukesed valged kardinad saab vajadusel tõmmata, et luua ruumide erinevate osade vahel eraldus.

See on lõdvalt inspireeritud Cafe Samt & Seide - näituseboks, mille arhitekt Mies van der Rohe ja tema kaastöötaja Lilly Reich lõid 1927. aastal Saksa kangaettevõttele, kus oli rida värvilistest siididest rippuvaid vaheseinu.

Ruumi avaramaks muutmiseks otsustas stuudio avada valelagi ja paljastada selle alt teenindustorude võrk. Suur aken läbistab ka esiosa kõrguse, ujutades interjöörid loomuliku valgusega üle ja pakkudes vaateid Londoni kesklinna katustele.

"Iga tuba muundub ruumide jadaks, et teenida mitut okupatsiooni tüpoloogiat, mõned neist on veel avastamata, " lisas Duggan.