Anonim
Image

Daniel Libeskind tutvustas Londoni Hampsteadis asuva Maggie keskuse disaini

Daniel Libeskind on viimane arhitekt, kes on projekteerinud Maggie vähiravikeskuse, vabastades visuaalid Londonis ehitatavate nurga all asetsevate puitlaastude kattega hoonetest.

Maggie keskus asub kuningliku vabahaigla ääres Londoni põhjaosas Hampsteadis.

Kokkupandavad puidust välisvoodrid moodustavad fassaadi, mis on nurga all päikese varjutamiseks ja loovad keskuse kõveriku kuju, mis on kujundatud tervitatavaks kohaks.

Image

"See kavandatakse vastupidiseks oma kliinilisema haiglaümbrusega, tõmmates ligi tulijaid, kellel on lähenemisviis ja laineline puiduvorm, " ütles Studio Libeskind.

"Puit on valitud taastuva materjalina hoone inimliku iseloomu rõhutamiseks."

Seestpoolt raamivad aknaluugid vaateid akende kaudu. Kokku saab olema 97 akent, mis tagab, et 26 tuba on loodusliku valgusega täidetud.

Maggie keskused on heategevusorganisatsioonid Ühendkuningriigi ja Hongkongi ümbruses, mis pakuvad asjatundlikku tuge vähktõbe põdevatele inimestele, olenemata sellest, kas nad põevad seda haigust või on kannatanud lähedase või pereliikme haiguse tõttu.

Image

Hampstead Maggie omab väikest jalajälge, kuid ruumi maksimeerimiseks on hoone ülemistel lugudel suurem.

Katusele, mis on ümbritsevate puudega samal tasemel, ehitatakse katuseaed.

Mõlemasse sissepääsu paigutatakse istutatud istutatud aiad koos istumiskohtadega, mis ühendavad keskust haiglaga.

"Me näeme, et see hoone pakub vähist põdenutele oaasi - lõõgastuspaika üha kaootilisemas ja bürokraatlikus maailmas, " lisas arhitektuuristuudio.

Image