Anonim
Image

Perkins and Will kavandab "tulevikukindlaid" Euroopa Komisjoni kontoreid

Londoni Perkinsi ja Willi stuudio, mis töötab koos Madridi asuva arhitektuuristuudio Rafael de La-Hoziga, on võitnud Euroopa Komisjoni Brüsseli kontorite kujundamise konkursi.

Koos Saksa maastikuarhitektide Latz + Partneri ja Hispaania insenerikonsultantide TYPSA-ga ehitavad nad Belgia pealinna Euroopa kvartalisse 5 250 inimese majutamiseks mõeldud kontorikompleksi.

Konsortsiumi kavand valiti projekti üheksa pimekonkursi raames üheksa muu rahvusvahelise võistkonna võistlustöö hulgast.

"Tulevikukindel, vastupidav ja uuenduslik"

Žürii ütles, et Rafael de La-Hoz ning Perkins ja Willi kujundus valisid "tulevikukindla, vastupidava ja uuendusliku lahenduse pakkumise" praeguste vananenud rajatiste asendamiseks.

Euroopa Komisjoni kompleks rajatakse praeguste kontorite kohale ja see ühendab tööruumid avalike aedade, kaupluste ja kunstigaleriiga eesmärgiga parandada ala nii töötajatele kui kohalikele.

Võrreldes olemasolevate hoonetega toodab see 50 protsenti vähem süsihappegaasi ja kulutab selle käitamiseks 70 protsenti vähem energiat.

"Suurtel linnauuendusprojektidel on kord põlvkonnas võimalus aidata kohtadel areneda, " ütles Perkinsi ja Willi Londoni stuudio tegevdirektor Steven Charlton.

"Globaalse praktikana, kus Londonis on tugev kohalolek, oleme ulatuslikult töötanud paljude kodanikuprojektide kallal kogu maailmas ja usume, et tehnoloogia ja heaolu saavutamisel arhitektuuriplaanis on tohutu võimalus edastada uusi jätkusuutlikkuse ja heaolu standardeid."

Euroopa Komisjon juhib EL-i