Anonim
Image

Brasiilia ülikoolihoone ees on valgest betoonist aknaluugid

Rede Arquitetose, Croquis Projetose ja Neudson Braga kujundatud uues ülikoolilinnaku hoones läbib kaetud tänav lõigud, pakkudes õpilastele varjulist ja tuulevaikset ala klasside vahel suhelda.

Hoone laiendab Brasiilia linnas Crateús'is asuvat Universidade Federal do Ceará (UFC) ülikoolilinnakut klassiruumide, laborite, kontorite ja paindlike ruumidega. See on uuele ülikoolilinnakule rajatud teine ​​struktuur ja see on osa UFC suuremast arendusskeemist.

Projekteerimisel tegid koostööd kolm arhitektuuristuudio. Meeskonna moodustas arhitekt Neudson Braga koos ettevõtetega Rede Arquitectos ja Custodio Santos Arquitetura, endise nimega Croquis Projectos.

Paljusid kujunduse aspekte ajendas piirkonna kuiv kliima. Töörühm kasutas hoone jahutamisel hoidmiseks mitmeid strateegiaid, sealhulgas valges betoonis fassaadi kasutamine, fassaadil suured pöördelised säärised ja õhuvoolu parandamiseks teatud alade sõelumine mustriliste betoonplokkidega.

Image

Hoone läbiv keskosa aitab üliõpilastel, õppejõududel ja töötajatel liikuda ilma, et oleks vaja väljas käia. Kolonnivaba ruum saavutati kergete terasest sõrestikega hoone mõlema poole vahel.

"Tiibade struktuur on raudbetoonist ja terasest keskse tühiku ja kooseksisteerimise mooduli katmisel ilma sammasteta, mis katkestaksid sisemise marsruudi, " ütles meeskond projekti kirjelduses.

Kontseptuaalselt ühendasid arhitektid kaks "haridusmahtu" nendevahelise kogunemisalaga. Kaks plokki moodustavad koerajala kuju, mis koosneb klassiruumi plokkidest, mis on korraldatud mööda kahte paralleelsete koridoride komplekti, mis ristuvad ebakorrapärase nurga all.

Nende köidete kohtumispunktiks on kahekorruseline ruum, siin asuvad kaetud kogunemisruumi kõrval õpilaste mugavused nagu kohvik ja trükikoda. Projekteerimismeeskonna sõnul pöörab see ala "kindlaksmääratud kasutusaladeta programmiga hoone välisküljele".

Avatud trepid viivad ülemisele tasemele, kus ringluse vahekorpused ja sillad võimaldavad juurdepääsu rohkematele klassiruumidele ja kontoritele.

Klassiruumid ja muud töötavad programmiruumid seatakse hoone servast tagasi, et vältida interjööri pimestamist ja ülekuumenemist. Topeltkõrgused, erinevate nurkade all asetatud betoonvarjud moodustavad fassaadi ja peidavad hoone mehaanilisi seadmeid.

Valdkondades, kus on aknad otse välistingimustes, piirasid arhitektid avade suurust, luues väikeste augustatud avade asemel suuri klaasiklaase.

Valge betoon, hoone põhimaterjal, on enamikus ruumides paljastatud. Kogu hoones pakutakse lihtsat ja funktsionaalset sisustust, lisaks istandikud ja väikesed aiad, mis tagavad taimestiku ka siseruumides.

Image