Anonim
Image

El Sindicato ehitab Ecuadoris katusealusele pisikese Casa Parásito

Ecuadori stuudio El Sindicato Arquitectura on ehitanud Quitos asuvale hoonele 12-ruutmeetrise parasiitkonstruktsiooni.

Casa Parásito, mida tõlgitakse kui parasiitide maja, võtab Ecuadori pealinna San Juani naabruses asuva olemasoleva hoone katusel väikese ruumi.

Image

Terasest vundamentide kaudu olemasoleva konstruktsiooni plaadile kinnituv maja sisaldab oma 12-ruutmeetrise jalajälje ulatuses vannituba, kööki, voodit, panipaiku ning söömis-, töö- ja seltskondlikku ruumi.

Nagu paljud teisedki parasiitlikud eluruumid, tugineb ta tugiteenuste või teenuste saamiseks peremehehoonele.

"Casa Parásito on minimaalne kujundusobjekt, mis on keskendunud inimese või noorpaari põhiliste elamisvajaduste lahendamisele, " ütles El Sindicato Arquitectura projekti kirjelduses.

Stuudio valis A-raami puitkonstruktsiooni, mis võimaldas siseruumides avatud ruumi maksimaalselt kasutada piiratud alal. "Selle kontseptsioon tuleneb optimaalse ruumi otsimisest vastavalt meie tegevusele, " lisas ta.

Esimesel korrusel on erinevateks tegevusteks eraldatud ristkülikukujuline avatud ala, millel on lisafunktsioonid nagu köögilauaplaat, vannituba, voodi, panipaik ja äärtesse paigutatud töölaud. Voodi asub kõrgemal asuval platvormil, täites ülaosas asuvat viilkatusega pööningut.

"Ristkülikukujulise südamikuga külgnevad utilitaarsed ruumid asuvad kolmnurkade ja rombide sees, " jätkas stuudio. "Need geomeetriad pakuvad lisaks oma tegevusele ka kogu struktuuri stabiilsust."

Suur kolmnurkne aken täidab põhjapoolse fassaadi, võimaldades seest palju looduslikku valgust ja vaateid ümbritsevale linnale, aga ka Cotacachi, Imbabura, Mojanda ja Cayambe vulkaanidele.

Mattunud klaas vahepeal fronteerib lõunapoolset fassaadi, pakkudes valgustust ja ventilatsiooni, säilitades samas naabrite elanike privaatsuse. Ida- ja läänekülg, mis saavad otsest päikesevalgust aastaringselt, on pakitud otsese päikesevalguse blokeerimiseks teraspaneelidesse.

Seinad ja põrandad on vooderdatud orienteeritud kiudplaadiga (OSB). Ateljee jättis puitvoodri ja metallkonstruktsiooni vahele 12-sentimeetrise tühiku, mis on isoleermaterjalina täidetud kookoskiuga.

Sisustust hoitakse lihtsana ja hõredalt, sealhulgas puidust alla tõmmatav kirjutuslaud ning väike söögilaud ja toolid.

El Sindicato Arquitectura kavatseb Casa Parásito olla eeskujuks edaspidistele arengutele.