Anonim
Image

See, kuidas me ehitame, loob Hollandi metsas kabelitaolise taandumise

Amsterdami arhitektuuristuudio The Way We Build on ehitanud Hollandi põhjaosas Robbenoordbose metsas asuvasse kämpingusse puitvoodriga sisekujundusega mobiilikabiini.

15-ruutmeetrine kajut on kavandatud "meditatsiooniliseks loodusretkeks" Het bose juurest - mis tõlkes tähendab "Mets kutsub" - kämping Madalmaade ranniku lähedal.

"Salong on mõeldud suurlinna inimestele, kes soovivad end looduslähedaselt noorendada, et pääseda tänapäevasest digitaalsest reostusest, " ütles ajakirja The Way We Build kaasasutaja Arjen Aarnoudse.

Lihtne kabiin on valmistatud mitmest papli puidust kaarest, mis toetavad hoone katust ja elavdavad interjööri.

"Selle konstruktiivsed papli puidust kaared loovad kuplistruktuuri, mis annab külastajatele kabelitaolise tunde, " rääkis Aarnoudse Dezeenile.

"Usuarhitektuuri ajaloos kasutati kupli kuju maise ja üleloomuliku vahelise varjualuse reproduktsioonina, " jätkas Aarnoudse.

"Kaarekujuline kuju ja kuplid aitavad külastajatel endaga taas ühendust luua ja loovad meditatsiooniks positiivse energia."

Üks kaared pärineb keskkolonnist, mis eraldab salongi taga asuva voodiruumi kompaktsest elu- ja köögipinnast.

Magamistoa ala kõrval asub väike tualett, põhiruum on aga viimistletud lihtsalt kirjutuslaua ja puupõleti kõrval asuva paari väljaheitega.

Image

Kaks kajutite seinu on täielikult klaasitud, et külastajatel oleks võimalik vaadata läbi kämpingu, ülejäänud kaks tahket seina on aga puitkattega.