Anonim
Image

Hayri Ataki arhitektuurilise disaini stuudio pakub klaasfassaadi üle Norra fjordi

Hayri Ataki arhitektuurilise disaini stuudio on kavandanud butiikhotelli kontseptsiooni Norras kaljuservas, mis hõlmab ka klaasist klaasist basseini.

Istanbuli praktikakoht Hayri Ataki arhitektuurilise disaini stuudio tegi ettepaneku rajada hotell 600 meetri kõrgusele kohale Preikestolenile - Norra lääneosas asuvale järsule kaljule ja populaarsele turismikohale, mis ületab Lysefjordeni fjordi.

See on mõeldud taaskord kalju ümber matkaradadele asumise põnevuse taastamiseks ja hõivamiseks tunne, nagu elaksite serval ja sellest väljaspool.

Image

"Preikestolen on mulle läbi aastate olnud üks põnevamaid paiku. Ühel päeval saatis üks sõber mulle fotod" kivist ", mille ta Norra reisi ajal jäädvustas, " selgitas stuudio asutaja Hayri Atak.

"Isegi kui ma seal polnud, kogesin ääre peal olemise adrenaliini. Unistasin siis elada äärel ja väljaspool seda. Lihtsalt, ma tahtsin seda kogemust lihtsalt ääre tagant kanda ja idee sellest kogemusest inspireeris mind, "rääkis ta Dezeenile.

Hayri Ataki arhitektuurilise disainistuudio visuaalis kujutatakse kalju ülaosas asuva hotelli sissepääsu, millel on looduslikult tasane pind. See topelt suureneks ka hiiglasliku avaliku vaatamisplatvormina.

Seejärel suunatakse külalised alla hotelli siseruumidesse, kus stuudio on pakkunud välja üheksa külaliste sviiti ja ühiskasutatavat puhkenurka, mis on kõik asetatud kalju sisse.

Toad on jaotatud kolmeks korruseks ning need avanevad ühiselt rõdudele, mis ulatuvad servast välja, pakkudes katkematuid vaateid fjordile ja ümbritsevatele mägedele.

Image

Altpoolt on puhkeruumil ühine rõdu, mis ulatub kaugemale külaliste magamistubadest, kui ka hiiglaslikku välibasseini.

"Seikluslikumatele külastajatele" kavandatud pikad kitsad basseiniääred on rõdu servast ebakindlalt väljas ja valmistatud täielikult klaasist, et sukeldada ujujaid maastikku ja õhukese languse alla.