Anonim
Image

SERA laiendab Portlandi mängumaja klaasist ja söestunud puidust ümbrisega hoonetega

Ameerika stuudio SERA Architects on kapitaalremondi teinud 115-aastase kirikuhoone ja loonud tänapäevase täienduse mittetulundusliku teatrikompanii majutamiseks Oregonis.

Alates 2008. aastast on Portlandi mängumaja tegutsenud linna kuninga naabruses kunagi vabanenud kirikust. Algusaegadel sai grupp diivanipatjade ja muude vahetuslahendustega hakkama.

Image

2011. aastal otsustas linnavolikogu, et kirikut ei saa teatrina kasutada, peatades seal tõhusalt etendused. Läbirääkimised algasid ja linn andis lõpuks hoonele erikasutusloa.

Etenduskunstide rühm mitte ainult ei jätkanud tegevust, vaid alustas ka 654 ruutmeetri (604 ruutmeetri) rajatise parendamise projekti.

Image

"Turvalise koduga käes oli Playhouse plaanis muuta vananenud hoone täielikult pühendatud teatriks, " ütles kohalik stuudio SERA Architects, kes töötas projekti kallal märkimisväärselt vähendatud tasu eest.

Töötades pro bono põhimõttel, tegid arhitektid mittetulundusühinguga koostööd, et teha kindlaks programmilised vajadused, esteetilised eelistused ja kasvustrateegiad.

Image

Nad tulid välja kavaga, mis nõudis kirikuhoone kapitaalremonti ja väikese juurdeehituse ehitamist proovide, kogukonna koosolekute ja komplektide valmistamise jaoks. Meeskond kavandas väliseks komponendi ka tulevaseks etapiks.

1500-ruutmeetrine (139-ruutmeetrine) lisand annab teatriklubile tänapäevase näo. Glasuuritud sein määratleb esiosa kõrgendiku, pakkudes vaateid õhulisse mitmeotstarbelisse ruumi ja haarates hoone naabrusega.

Klaasist lükanduksed võimaldavad siseruumidel voolata välishoovi - hetk, mis aitab "sümboolselt tugevdada ühendusi kogukonnaga".

Muud fassaadid mähitakse lehispuust, mis söestus, kasutades iidset Jaapani tehnikat - shou sugi keeldu. Tume puitvooder vastandub kiriku heledates toonides välisilmele.

"Hoone loob yin-yang-dialoogi valgeks maalitud kiriku vahel, samas kui helge interjööri maht on proovide ja kogukonna koosolekute jaoks tervitatav keskkond, " teatas stuudio.

Uue konstruktsiooni sees aitas minimalistlik disain kulusid vähendada, rahuldades samal ajal funktsionaalseid vajadusi ja tagades mugavuse. Madala tehnoloogiaga ja passiivsed kujunduselemendid, näiteks katuseaknad, aitavad vähendada energiatarbimist ja kommunaalmakseid.

Image

Lisaks on kirik, mis pärineb aastast 1904. Välisseinad värviti ümber ja katus vahetati välja.

Suured muutused toimusid siseruumides, kus avanesid warrenitaolised ruumid, et luua parem läbivool ajaloolisest hoonest. Samuti paigaldati uued kütte-, jahutus- ja elektrisüsteemid.

Image

Avalikule fuajeele anti uus piletikassa, kontsessiooniala ja sooneutraalsed vannitoad. Kuni 90 inimesele mahutav teater oli kujundatud väga paindlikuks.

"Esmane esinemisruum on kujundatud musta kasti teatrina, võimaldades artistidel lava ja istekoha vastavalt soovile konfigureerida, " teatas meeskond. "Hoone tagumises pooles on stuudio komplekteerimiseks."

Image