Anonim
Image

Rael San Fratello pilus roosa saekaatrid USA-Mehhiko piirimüüri

Arhitektuuristuudio Rael San Fratello on USA-Mehhiko piirimüüri metallliistude vahele paigaldanud kolm roosat saejoa, nii et mõlemad pooled saaksid lapsed koos mängida.

Ronald Rael, kes juhib koos arhitekt Virginia San Fratelloga Rael San Fratello, postitas eile Instagrami installatsiooni pildid ja videod.

Kaadrid hõlmavad inimesi, kes mängivad kolmel heleroosal nägusaagil, mis on lõhestatud Texase El Paso ja Mehhiko Ciudad Juárezi vahel kulgeva terasseina piludesse.

"Seinast sai USA ja Mehhiko suhete sõnasõnaline tugipunkt ning lapsed ja täiskasvanud olid mõlemal poolel tähendusrikkalt seotud tõdemusega, et ühel pool toimuvatel on otsene tagajärg teisel pool, " ütles Rael ajalehes. Instagrami postitus.

Vaadake seda postitust Instagramis

Ronald Raeli (@rrael) jagatud postitus 28. juulil 2019 kell 11:22 PDT

Ta lisas, et üritus oli "täis rõõmu, põnevust ja koosolemist piirimail" ning kirjeldas seda kui duo ühe karjääri "uskumatut kogemust".

California Berkeley ülikooli arhitektuuriprofessor Rael ja San Fratello, kes on ka San José riikliku ülikooli disaini dotsent, produtseerisid installatsiooni Ciudad Juárezis asuvas töökojas Taller Herrería.

Duo asutas Rael San Fratello arhitektuuriuuringute stuudioks, mille püüdluste hulka kuulub ka Emerging Objects projekt, mis katsetab 3D-printimist.

See alustas USA-Mehhiko piiri uurimist 2000. aastal ja jõudis välja teravustamiskontseptsioonini nagu Teeter Totteri müür 10 aastat tagasi. Need varased kavandid ja ideed on dokumenteeritud Raeli raamatus Borderwall as Architecture, mis avaldati tõkke vastu suunatud protestina.

Vaadake seda postitust Instagramis

Ronald Raeli (@rrael) jagatud postitus 29. juulil 2019 kell 11:47 PDT

Rael San Fratello näituseinstallatsioon USA-Mehhiko piiril järgib Mehhiko piirimüüri ümbritsevaid vaidlusi. Trumpi 2016. aasta presidendikampaania peamine kohustus oli see, et kahe riigi vahel ehitatakse müür.

Kuid 2018. aasta detsembris keeldus USA senat struktuuri 5, 7 miljardi dollari (4, 4 miljardi naela) suuruse kulu rahastamisest, mis käivitas riigi ajaloo pikima valitsuse seiskamise. Pärast seda on kokku lepitud, et Trumpi administratsioon viib olemasoleva seina remonti, selle asemel, et selle pikkust suurendada.

Tõkkepuu disain sai tulekahju, kui kavandatud seina graafika, mille president Twitteris avaldas, ajendas disainereid naeruvääristama. Hiljem selgus, et kõik seina kaheksa prototüüpi läbisid põhikatsed.