Anonim

Mihhail Riches loob Norwichis sotsiaalkorterina energiatõhusad ridaelamutänavad

Goldsmith Street on Mihhail Riches'i poolt Inglismaal Norwichis asuv Passivhausi ja suure tihedusega sotsiaalkorterite skeem, mis kandideerib tänavu Stirlingi auhinnale.

Kesklinna lähedal asuv elamuarendus hõlmab 105 ridaelamut, mis on kavandatud taskukohaseks tihedusega alternatiiviks korterelamutele.

Iga kodu on päikesekvaliteedi suurendamiseks suunatud lõuna poole. Selle on kujundanud Mihhail Riches praktiliste detailidega, mis tagavad selle vähese energiatarbe.

Image

"Meie prioriteet oli passiivse päikesesüsteemi kavandamine, et elanike kütusearveid minimeerida, " selgitasid stuudio asutajad Annalie Riches ja David Mihhail. "Tahtsime ka tänavad tagasi kaotada Norwichi piirkonda, " rääkisid nad Dezeenile.

"Skeem on suunatud akende ja elamiskõlblike ruumide poole lõunasse, et kasutada maksimaalselt ära talvine päikeseenergia ja suvel on see varjutatud."

Image

Mihhail Riches võitis 2008. aastal Goldsmithi tänava kujundamise konkursi, mille ettepanek kujutas ette tänavaid, mitte paljude teiste sisenejate pakutud kortermaju.

Kava koosneb seitsmest neljarealiseks ridaelamuboksist, mis sisaldavad kokku 45 maja ja 60 korterit vähem kui ühe hektari suurusel alal.

Image

Kui arenduses sisalduvate eluruumide arvu dikteeris diktor, siis ateljee soov oli luua "passiivne päikeseskeem", mis viis ta terrasside kujundamiseni. Varjude vältimiseks pidid hooned olema madala kõrgusega.

Selle saavutamiseks nõutud elamispinna tihedusega täites viis Mihhail Riches näpunäited suure tihedusega elamurajoonilt, mida nimetatakse kuldseks kolmnurgaks - viktoriaanlike ridaelamude naabrusest viis minutit eemal.

Image

"Vaatasime Norwichi lähedal asuvat populaarset hoiuala, mille ridaelamud asuvad 14 meetri kaugusel, mis on oluliselt vähem, kui vaatepildi juhendid lubavad, " selgitas Mihhail Riches.

"Selle tänavamustri jäljendamise abil saime skeemis märkimisväärselt rohkem peremaju, mis vastasid kohaliku eluaseme vajadusele. Koha piiridesse saime sobitada strateegiaga kombineeritud neli lineaarset ida-lääne terrassi."

Sarnaselt kuldse kolmnurgaga on ka terrassid paigutatud 14 meetri kaugusele ja sisaldavad "ebaharilikult laiaid ja madalaid" majatüüpe, mille suurus on kaheksa meetrit kuus. Privaatsuse säilitamiseks on kõik elamiskõlblikud toad suunatud lõuna poole.

Skeemi keskpunktist kulgeb avatud allee, mille Mihhail Riches arendas kahekordseks ühiseks aiaks ja lastele turvaliseks mänguväljakuks. Kohapeal on ka kaks muud haljastatud mänguväljakut.

Image

Suur osa Goldsmith Streeti peamistest detailidest töötas välja Mihhail Riches praktilistel põhjustel, et tagada skeemi vastavus Passivhausi standardile - rahvusvahelisele energiatõhususe standardile, mille eesmärk on dramaatiliselt vähendada ruumi soojendamise ja jahutamise nõuet.

Iga sein on üle 600 millimeetri paksune ja katused asetsevad 15 kraadi kraadi juures, et maksimeerida päikeseenergiat, tagades samal ajal, et iga terrass ei blokeeri päikesevalgust taga asuva rea ​​akendest.

Image

Mihhail Riches hõlmas kogu skeemi vältel ka valgeid aknaklaase, mis isoleerivad aknaraamid ja aitavad ka paljastada - disain, mis aitab parandada valgust siseruumidesse ja väljavaateid.

Akendel on ka päikesevarjutust pakkuvad alumiiniumvõrgust õhkõrnad tallad.

Image

Skeemi täiendavad viimistlusmaterjalid hõlmavad piimja koorevärvi savist telliste ja mustade läikivate plaatide materjalipaletti katustel, mis kajastavad kogu Norwichis leiduvaid ehitusmaterjale, ja kummagi nurga kumerdatud seinu sisemiste treppide maskeerimiseks, viies külastajaid ka õrnalt tänavatele .