Anonim
Image

Layan mähib Valguse maja valgustatud metallketaste ekraanile

Selle Melbourne'is asuva kodu ülemise astme kaitseb dünaamiline valgustusega pöörlevate polükarbonaatketaste ekraan, mille Layan valminud kohaliku valgustuse kujundamise praktikaprogrammi The Flaming Beacon direktoriks.

Layan laiendas ja renoveeris muinsuskaitsealuse töötaja suvila, et luua Valgusmaja. Melbourne'i ateljee lisas originaalse konstruktsiooni taha ja taha uusi ruume ning tutvustas keskset sisehoovi, et tuua valgus ja ventilatsioon sügavale koju, säilitades samal ajal originaalsed ruumid kodu ees.

Image

Kuna klient oli valgustuse disainistuudio direktor, peeti valgust projekti kavandamisel eriti hoolikalt.

"Selle projekti valgustust peeti rohkem kui enamikku ning klient valgustussüsteemi ja furnituuri valimisel ja kujundamisel töötas hoolikalt, " selgitas arhitektuuristuudio.

Image

Selle strateegia põhiosa oli kõrgema magamistoaga ümbritseva ekraani paigaldamine, mis oli valmistatud kokku 907 polükarbonaatkettast, mis olid kinnitatud 67 pöörleva terastoru külge.

"Ekraan andis võimaluse mitte ainult valguse iseloomu muutmiseks aastaringselt, vaid ka siseruumide esmaseks valgustatud ruumiks öösel, " selgitasid arhitektid.

See visuaalne mõju piirkonnale minimeerimiseks asetseb kodu esiosast madalamale. See uus laternalaadne ülemine tasand pakub ereda punkti madalama astme intiimsematele ruumidele.

Päeva jooksul heidab pöörlev ekraan sisemuse varju ja öösel lülituvad sisemuse valgustamiseks igasse kettasse sisse paigutatud üksikud madala taseme LED-id.

Esimese korruse tasemel ümbritseb sisehoovi suur elu-, söögi- ja köögiruum, maja taga asuvad privaatsemad elamis- ja ateljeepinnad vaatega väikesele kerimisaiale.

"Erinevad elamispinnad olid orienteeritud keskhoovi ümber, et kasutada ära loodusliku valguse ja ventilatsiooni eeliseid, " rääkis stuudio.

"Täiskõrgused klaasitud lükanduksed mängivad olulist rolli hoone hõlbustajate kontrolli hõlbustamiseks ristvoolu ventilatsiooni üle."

Image

Kaks magamistuba istuvad kodu ees töötaja suvila algses konstruktsioonis, avanedes verandale ja aiaruumidele.

Esimesel korrusel kasutatakse hoone originaalsust, interjöörid vooderdavad õhukesed valged glasuuritud tellised ja Ameerika tammepuust paneelid.

Image