Anonim

Cullinani stuudio kavandab "pragunenud avatud" maja lünkadega, et valgust sisse lasta

Londoni arhitektuuristuudio Cullinan Studio on ehitanud Inglismaal Amershamis maja, mis on jagatud osadeks, et valgus saaks klaasitud tühimike kaudu oma interjööri üle ujutada.

Selle nimega Push-Pull on maja sisekujundus avatud ja kerge, samas kui välisilme vastab piirkonna kaitstud 1930. aastate kunsti ja käsitöö elamute arhitektuurile.

Image

Seda visuaalset järjepidevust ühendati moodsate ehitusmeetoditega. Push-Pull maja on valmistatud ristliimpuidust (CLT) konstruktsioonist, mis on projekteeritud koostöös puiduspetsialistide Eurbaniga.

Võttes lähtepunktiks neid tugevaid kunsti- ja käsitöökonstruktsioone, võttis Cullinan Studio traditsioonilise majavormi ja tõmbas selle kolme ossa.

Image

Kodu sümmeetriline põhivorm on jagatud kaheks ja loetakse nüüd kahe esiku ja trepikojaga läbi lõigatud ühekujuliseks vormiks.

Nende kahe vormi kõrval jätkub katusekalle allapoole, et luua suur avatud planeeringuga elu-, köögi- ja söögituba klaasitud nurgaga vaatega aiale.

Image

"Kliente huvitas tegelikult kergusetunne, seega viis see lähenemiseni, " rääkis praktikajuht Roddy Langmuir Dezeenile.

"Lihtne massimine lükatakse ja tõmmatakse otsese reageeringuna seadistusele, tuues sisse päikese- ja päevavalgust."

Image

Põhimaht on jagatud neljaks kesksissekäigu ümber, igas ruumis asuvad ruumid. Esimese korruse tasemel hõlmab see kämpu, töötoa õppetööd ja majapidamisruumi. Kõigis nurkades asub magamistoa kohal.

"Sees on rohkem ruumilist keerukust ja suuremat voolavust, mis seisneb valguse põrgatamises läbi sektsiooni kõrgetest akendest, " ütles Langmuir.

Image

Iga ploki vaheliste "purunemiste" avatus koos klaasist balustroodidega soodustab visuaalseid ühendusi kogu kodu tasandil.

Sees on kodu CLT-konstruktsioon paljastatud ning koos valgete seintega on ere kontrast tumeda tellise ja välispinna plaatimisega.